Politie Noord- en Oost Gelderland

Politieberichten regio Apeldoorn 17 juli 1980

Apeldoorn - Motorrijder ten val na eenzijdig ongeval

Een 28-jarige motorrijder uit Apeldoorn raakte woensdag 16 juli gewond op Kanaal Zuid in zijn woonplaats. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De motorrijder reed omstreeks 16:05 uur over Kanaal Zuid, kwam in een slip terecht en raakte ter val. Hij werd met een gebroken kuitbeen door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Apeldoorn - Inbraak auto

Uit een geparkeerde auto aan de Van Golsteinlaan in Apeldoorn werd tussen woensdag 16 juli 12:00 uur en 15:15 uur onder andere een laptop ontvreemd. Er werd een ruit ingeslagen waarna er diverse goederen werden ontvreemd. De politie is een onderzoek gestart. Autobezitters wordt geadviseerd om nooit spullen van warde in een auto te laten liggen.

Apeldoorn - Veelplegers aangehouden

Woensdag 16 juli heeft winkelpersoneel van twee verschillende supermarkten twee Apeldoornse veelplegers (42 en 57 jaar) aangehouden nadat zij zonder te betalen met boodschappen de winkel wilden verlaten. Beide veeplegers zijn in verzekering gesteld en worden voorgeleid voor de rechter-commissaris in Zutphen.

Oplettend winkelpersoneel van een supermarkt aan de Hofstraat zag omstreeks 09:40 uur dat een man de kassa passeerde zonder zijn boodschappen te betalen. Hierop werd hij aangesproken en overgedragen aan de politie. De 42-jarige Apeldoorner staat als veelpleger te boek en werd ingesloten.

Rond 14.45 uur werd bij een supermarkt aan de Schapendoesweg een man betrapt die de kassa passeerde zonder zijn boodschappen te betalen. Ook hier had het winkelpersoneel goed opgelet. De man werd aangesproken en overgedragen aan de politie. Aangezien ook hij een veelpleger is, is hij ingesloten en worden beiden voorgeleid voor de Rechter-commissaris.

Apeldoorn - Sportschool in vlammen op

Een sportschool aan de Condorweg in Apeldoorn ging in de nacht van woensdag op donderdag 17 juli in vlammen op. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Om 00:10 uur kreeg de politie de melding van een uitslaande brand in een sportschool aan de Conderweg. De brandweer schaalde op naar een zeer grote brand en zette meerdere blusvoertuigen en ongeveer 30 brandweerlieden in om het vuur te bestrijden. Beide verdiepingen van de sportschool gingen in vlammen op. De Laan van de Mensenrechten werd in verband met de rookontwikkeling enige tijd afgesloten. Omstreeks 01:05 uur gaf de brandweer het sein brand meester en het nablussen duurde tot ongeveer 05.00 uur. De andere bedrijven die in het pand zijn gevestigd, bleven gespaard. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900 8844.

Apeldoorn - Man aangehouden in bezit harddrugs

De politie heeft woensdag 16 juli op de Stationsstraat in Apeldoorn een 32-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs.

Omstreeks 11:45 uur zagen agenten dat de man zich verdacht gedroeg op de Stationsstraat. Hierop werd hij aangesproken. Hij bleek in het bezit van een geringe hoeveelheid harddrugs en werd meegenomen naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - Man aangehouden openbare dronkenschap

De politie heeft woensdag 16 juli aan het begin van de avond een 39-jarige man aangehouden op de Stationsstraat in Apeldoorn voor openbare dronkenschap.

De man gedroeg zich vervelend en liep te schreeuwen op straat. De man bleek onder invloed van alcohol waarop hij werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten om zijn roes uit te slapen. Eenmaal nuchter zal hij met een boete worden weggestuurd.