Gemeente Laarbeek


Werkzaamheden De Beekse Akkers verlopen voorspoedig

LAARBEEK- Op woensdag 16 juli 2008 heeft wethouder Biemans symbolisch de laatste steen gelegd in de Blokskampsedreef (zie foto), de hoofdontsluiting van woningbouwproject De Beekse Akkers op de Oranjelaan. Hiermee is de bestrating van de 1^e fase helemaal klaar.

De werkzaamheden verlopen voorspoedig. Aannemer Van de Wetering BV is nagenoeg klaar met het bouwrijp maken van de eerste fase van het gebied. Ondanks dat er twee keer zoveel sintelverontreiniging is aangetroffen als op basis van verkennend bodemonderzoek was voorspeld, is het werk volgens planning verlopen. Zo heeft de vijverpartij aan de Lieshoutseweg de toekomstige bergingsvijver voor de opvang van regenwater nagenoeg haar definitieve vorm aangenomen. Na de bouwvakvakantie hebben de nutsbedrijven nog ongeveer vier weken nodig om de werkzaamheden af te ronden. Tot die tijd blijft het Berkendijkje nog afgesloten.

Naar verwachting zullen Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 26 augustus a.s. het bestemmingsplan De Beekse Akkers goedkeuren. Indien het bestemmingsplan wordt goedgekeurd, kan de loting voor woningen binnen het deelgebied dit najaar plaatsvinden.