Grafische Bedrijfsfondsen


PGB verstuurt pensioenoverzichten in tweede helft
van 2008 (juli 2008)

Elk jaar stuurt pensioenfonds PGB een pensioenoverzicht naar alle actieve deelnemers. In het overzicht wordt aangegeven wat op 31 december 2007 is opgebouwd en waar men bij pensionering naar verwachting op kan rekenen. De overzichten worden in de tweede helft van 2008 gefaseerd naar het huisadres gestuurd. De eerste verzending start in juli.

Uniform Pensioenoverzicht
Vanaf dit jaar ontvangt iedereen die pensioen opbouwt een uniform pensioenoverzicht (UPO). PGB biedt het overzicht al voor het tweede jaar aan. Het UPO is ontwikkeld door verzekeraars en pensioenfondsen. Wie op meerdere plaatsen pensioen heeft opgebouwd, kan, als de regelingen van dezelfde pensioenleeftijd uitgaan, de bedragen eenvoudigweg bij elkaar optellen. En eventueel kan dat ook met het pensioen van de partner.

15 minuten voor uw pensioen
PGB adviseert haar deelnemers jaarlijks minimaal 15 minuten uit te trekken om de pensioensituatie onder de loep te nemen. U en uw eventuele partner komen dan later niet voor verrassingen te staan.

Heeft u vragen over uw pensioenoverzicht? Klik hier voor antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij of wilt u aanvullende informatie, neem dan contact op met de afdeling Verzekeringsadministratie (telefoon 020- 5418137).

Overweegt u om wat extraâs te regelen voor uw pensioen, neemt u dan contact op met de afdeling Klantenservice (telefoon 020-5418200).

Voor de actuele pensioenstand met de AOW of Anw erbij gaat u naar MijnGBF. U ziet daar in één oogopslag op welk percentage en welk bedrag u later op uitkomt en welke (fiscale) mogelijkheden er zijn om uw pensioen aan te vullen.