Gemeente Lansingerland


Tekenen voor een veilig Bedrijvenpark Oudeland

Bedrijvenpark Oudeland wordt gewaarborgd op het gebied van veiligheid. Afgelopen donderdag, 17 juli, is er een convenant ondertekend voor integrale veiligheid op het bedrijvenpark.

De gemeente Lansingerland, Stichting Parkmanagement Bedrijvenpark Oudeland (PMBO), Politieregio Rotterdam-Rijnmond en Brandweer Rotterdam-Rijnmond spreken met deze ondertekening uit samen zorg te dragen voor veiligheid op het bedrijvenpark.

Oudeland

Bedrijvenpark Oudeland is ruim 100 ha. groot, ongeveer 75 hectare hiervan is uitgeefbaar terrein.

De eerste fase is zo'n 30 hectare groot, de uitgifte daarvan is in 2005 gestart. Wegens de grote belangstelling voor het bedrijventerrein vanuit de markt zijn de voorbereidingen voor fase 2 inmiddels in gang gezet.

Keurmerk Veiligheid Ondernemen

In het Masterplan Oudeland, dat in 2004 is vastgesteld, is veiligheid als belangrijk speerpunt benoemd.

Daarom is besloten om voor Oudeland het Keurmerk Veiligheid Ondernemen (KVO) te verwerven.

Een werkgroep bestaande uit politie, brandweer en gemeente buigen zich over deze veiligheid. Ook het bestuur van de stichting Parkamanagement Bedrijvenpark Oudeland draagt hierin haar steentje bij.

Het KVO bestaat uit een drietal certificaten. In juni 2007 heeft bedrijvenpark Oudeland het certificaat voor de deelfasen 1 en 2 voor "nieuwbouw bedrijventerrein" verworven. (Fase 3 kan pas worden aangevraagd als minimaal 50% van het terrein is bebouwd). We zijn dus op de goede weg!

Hoe verder?

Het verkrijgen van het keurmerk is echter pas het begin van het traject. Er moet nu worden gezorgd dat de veiligheid, door middel van een goede samenwerking met alle partijen, wordt geregeld en, belangrijker nog, wordt gewaarborgd. Met het ondertekenen van het convenant integrale veiligheid door Gemeente, Politie, Brandweer en bestuur PMBO is hiervoor een eerste stap gezet.