Gemeente Spijkenisse


Spijkenisse Red Sox winnen honkbaltoernooi Rotterdam Homerun 2008


17 juli 2008

Spijkenisse Red Sox 2008
Op vrijdag 11 juli 2008 is het team Spijkenisse Red Sox eerste geworden op het jaarlijks terugkerende honkbaltoernooi Rotterdam Homerun.

De gemeente Spijkenisse organiseert ieder schooljaar kennismakingslessen honkbal voor leerlingen van groep 5 en 6. Gedurende acht lessen worden de fijne kneepjes van het honkbal bijgebracht. De kennismakingslessen worden afgesloten met een honkbaltoernooi, Spijkenisse Homerun.

Dit jaar namen een kleine vijftig kinderen deel aan dit toernooi. Tijdens de lessen en het toernooi in Spijkenisse werd één team geselecteerd door honkballer Percy Isenia van het Nederlands honkbalteam, op basis van vaardigheid, inzet en enthousiasme. Het tweede team werd door middel van loting samengesteld. Beide teams vertegenwoordigden de gemeente Spijkenisse zeer succesvol tijdens het Rotterdam Homerun toernooi.

In de finale van het Rotterdam Homerun toernooi was het Spijkenisser team met 8-7 te sterk voor de Overschie Brewers. De Spijkenisse Red Sox had aan één slagbeurt voldoende om de felbegeerde titel binnen te slepen. Het tweede team, de Spijkenisse Astros, dat de gemeente Spijkenisse vertegenwoordigde, behaalde een welverdiende vierde plaats op het toernooi. Wethouder Hamerslag en sectordirecteur van Kaam reikten aan de winnaars medailles uit.