FNV Sport

Nieuws / artikel 28, 17-07-2008
Logo FNV Sport

CAO-overleg sportservicecentra

In het CAO-overleg met de sportservicecentra is overeenstemming bereikt over onder andere een salarisverhoging van 2% per 1 september
2008.

Naast deze bescheiden loonsverhoging is afgesproken dat vanuit de resterende loonruimte per 1-9-2009 4% gereserveerd wordt voor opbouw van pensioen (waarvan 1% met vertraging ingaande 1-6-2009 en 1% ingaande 1-6-2010).

Werkgevers in de sport en FNV Sport onderzoeken gezamenlijk of een bredere toepassing van het pensioenfonds Zorg en Welzijn (via een geleidelijke ingroei binnen de verschillende branches) mogelijk is.

Voor een definitief akkoord zal in september nog gesproken moeten worden over enkele aanpassingsvoorstellen (zoals de flexwet). Deze afspraken zullen gaan gelden voor leden die op de loonlijst staan van sportservicentra en werkzaam zijn binnen sportverenigingen. Reacties op voornoemde punten van overeenstemming kunnen voor 1 september worden gemaild aan info@fnvsport.nl

Deze reacties kunnen dan nog worden meegenomen in het afrondende overleg begin september. Leden die werkzaam zijn binnen sportverenigingen en niet op de loonlijst van sportservicecentra staan worden geadviseerd hun werkgever contact op te laten nemen met een van de provinciale sportservicecentra over de wijze waarop deze afspraken ook voor hen kunnen gaan gelden (en geef aan FNV Sport door hoe je arbeidsvoorwaarden nu zijn geregeld).

Het overleg over de arbeidsvoorwaardenontwikkeling (en het ingroeimodel voor een pensioenregeling) kan ook ondersteund worden door nu lid te worden! Zeker als je wil dat er rekening gehouden wordt met de specifieke wensen en belangen van de verschillende groepen werknemers (zoals parttimers, semi-vrijwilligers en gedetacheerden). Voor de verschillende belangen van deze groepen probeert FNV Sport ook passende afspraken te maken in het arbeidsvoorwaardenoverleg (met het keuzemodel arbeidsvoorwaarden uit de CAO sport als voorbeeld). Dubbel reden dus om nu lid worden!