Ministerie van Defensie

17-07-2008 15:55

DEFENSIE BLIJFT HOOFDSPONSOR VIERDAAGSE

Staatssecretaris Jack de Vries heeft vandaag een convenant ondertekend met Stichting de 4daagse en de gemeente Nijmegen waarmee de samenwerking verlengd wordt tot zeker 2013. Defensie blijft dus hoofdsponsor van de Vierdaagse.

De bijdrage is in natura. Het gaat onder meer om: opbouwen van Kamp Heumensoord, beschikbaar stellen van militaire muziekkapellen en diverse transport- en communicatiemiddelen en leggen van een pontonbrug over de Maas bij Cuijk.

Daar staat tegenover dat het evenement veel publiciteit voor de krijgsmacht oplevert. Het is een zichtbare investering in de band tussen de krijgsmacht en de Nederlandse samenleving. Naast de open dagen is dit een van de grootste publieksevenementen waar de krijgsmacht nadrukkelijk in beeld is.

De Vierdaagse is ooit begonnen als een militaire mars en uitgegroeid tot een populair wandelevenement. Militairen en burgers leveren zij aan zij een wandelprestatie vaan formaat. In totaal lopen 4.722 militairen mee, waarvan 1.521 Nederlandse militairen (op een totaal van 44.033 deelnemers).