Politie Zuid-Holland-Zuid

17/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 17-07-2008 o Persberichten district I

AUTO IN BRAND

DORDRECHT Voor de garages aan het Van Hogendorpplantsoen heeft in de nacht van woensdag 16 juli op donderdag 17 juli een auto in brand gestaan. Omstreeks 01.00 uur werd een buurtbewoner wakker van felle lichtflitsen. Toen deze persoon naar buiten keek, zag die de auto in brand staan. Direct werden de hulpdiensten politie en brandweer ingeschakeld. De brandweer bluste de brand waarna het voertuig werd getakeld voor onderzoek door de Unit Forensische Opsporing. Het vermoeden is dat de auto is aangestoken, sporenonderzoek zal dit moeten uitwijzen. De gedupeerde eigenaar een 33-jarige man uit Dordrecht heeft aangifte gedaan.
Mogelijk heeft iemand woonachtig aan de Thorbeckeweg of het Van Hogendorpplantsoen in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 juli iets verdachts gezien rond de klok van 00.45/01.00 uur. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 18-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van woensdag 16 juli op donderdag 17 juli door de politie aangehouden op de Galileilaan. Surveillerende agenten zagen de knul rijden op een fiets zonder licht. Hij werd staande gehouden. De fiets waar hij mee was, had geen origineel slot en geen sticker van een leverancier. Na controle van het framenummer bleek de fiets in Wateringen te zijn weggenomen. De jongeman wilde niets verklaren over hoe hij aan de fiets kwam. Hij werd aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 16 juli een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets. Een surveillerende agent zag de man door het rode licht fietsen op de kruising Stooplaan/Oranjelaan. Hij werd hiervoor bekeurd. De diender constateerde bij het uitschrijven dat de fiets een opengebroken slot had en geen jasbeschermers. Na controle van het framenummer bleek de tweewieler in 2003 te zijn gestolen in Rijswijk. De man zei de fiets gekregen te hebben. Na verhoor werd hij heengezonden. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

CONIFEREN IN BRAND
ZWIJNDRECHT In de achtertuin van een woning in de straat Abdij heeft in de nacht van woensdag 16 juli op donderdag 17 juli rond middernacht een aantal coniferen in brand gestaan. De bewoner rook vlak voor het slapen gaan een brandlucht en nam buiten poolshoogte. Hij constateerde de brand en bluste deze met een tuinslang. De brandweer bluste voor de zekerheid na. De man heeft aangifte gedaan. De politie vermoedt brandstichting. Indien er iemand in de straat Abdij iets verdachts heeft gezien in de nacht van woensdag op donderdag wordt men verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

BESTUURSTER LAMBORGHINI BEKEURD
DORDRECHT Een 59-jarige vrouw uit New York is woensdagmorgen 16 juli bekeurd wegens te hard rijden met haar oranje Lamborghini Gallardo. De vrouw reed op de A16 toen zij door surveillanten van de politie werd opgemerkt. Ze reed 140 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan. Na betaling van de boete van 154 euro mocht ze haar weg weer vervolgen.

CONTROLE OP OPENBARE ORDE
DORDRECHT - In de wijken Krispijn en Wielwijk is op woensdag 16 juli tussen 13.30 en 22.00 uur door het wijkteam en de buurtagent een controle uitgevoerd op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). In de Goeverneurstraat werden drie personen gecontroleerd op de Opiumwet. Alledrie bleken ze niets op zak te hebben en mochten weer verder. In de Colijnstraat, Vliegestraat, F. van de Goesstraat en Admiraalsplein werd geen overlast geconstateerd en zo ook geen hangende mensen in portieken.. In beide wijken werden in totaal 8 bekeuringen geschreven, onder andere voor rijden zonder rijbewijs, fout parkeren, rijden zonder helm, geen gordel om, verlopen apk en rijden in een voetgangersgebied. In de Ernst Casimirstraat werd de mini-bike van een 16-jarige jongen uit Dordrecht in beslaggenomen. Hij reed hiermee op de openbare weg en dat is verboden.
Op de Mijlweg werd daarnaast een controle op fietsers gehouden. Dit in verband met het rijden tegen de rijrichting in. Op de Mijlweg zijn aan beide zijden apart liggende fietspaden. De politie heeft geconstateerd dat fietsers en bromfietsers vanuit de richting Rijksstraatweg ter hoogte van de Copernicusweg tegen de richting in rijden. De weg maakt hier een bocht naar links waardoor men niet kan zien of er tegenliggers komen.Hierdoor ontstaat gevaar en hinder wat soms tot frontale (bijna)botsingen leidt. 14 fietsers werden bekeurd.

VERDACHT VAN VERNIELING EN BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagavond 16 juli een 30-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Rechte Zandweg. Hij wordt verdacht van vernieling van een woning aan het Van Ravesteyn-erf en bedreiging van de bewoner. De verdachte uitte zijn boosheid naar aanleiding van een zakelijk geschil. Ook zou hij bedreigingen hebben geuit naar familieleden van de bewoner. De politie heeft de zaak in onderzoek en de verdachte is in verzekering gesteld.