Gemeente Echt-Susteren


500.000 euro voor brede maatschappelijke voorziening Koningsbosch

Gedeputeerde Staten verlenen een half miljoen euro steun aan de totstandkoming van een brede maatschappelijke voorziening (BMV) in Koningsbosch. Een deel van dat bedrag is voorzien voor de opwaardering van het Koningsplein.

De subsidie wordt verstrekt in het kader van de pilot projecten Ontwikkelingsplatform Sociale Kwaliteit (OSK). De bedoeling van het project is om de leefbaarheid te verbeteren en een aantal maatschappelijke voorzieningen te handhaven. Het is onderdeel van het Dorpontwikkelingsprogramma Koningsbosch. Dit voorziet onder andere in het realiseren van een brede maatschappelijke voorziening (BMV) in combinatie met de (bestaande) basisschool en de gymnastiekzaal. Op de BMV worden zeven appartementen gerealiseerd. Herontwikkeling van het aangrenzend gebied door het bouwen van een dertien woningen, een supermarkt en de opwaardering van het resterende plein door herinrichting van het gebied met een speeltuin/speelweide en groen.

De Gemeente Echt-Susteren ontwikkelt dit project samen met Woongoed 2-Duizend. Met de bouw van de BMV wordt in 2009 begonnen en zal midden 2010 gereed zijn. De realisatie van het totale project (inclusief opwaardering Koningsplein) is voorzien voor eind 2011.