Ingezonden persbericht

Ellab TrackSense Pro logger geschikt voor draadloze communicatie

Voor het draadloos en real-time verzamelen van procesgegevens introduceert Ellab het TrackSense Pro Sky concept. Het bestaat uit een radiomodule Sky en een Sky Access Point. De radiomodule kan worden gebruikt met de nieuwste generatie TrackSense Pro loggers. Het Access Point zorgt voor een zeer snelle datatransmissie, 10 keer sneller dan bij een Windows Acces Point bij een veel lager batterijverbruik.
Voornaamste voordeel is dat de onderzoeker, productontwikkelaar en kwaliteitsfunctionaris, zonder kabels (thermokoppels) door te voeren in de machine, real-time kan beschikken over procesgegevens, min/max-waarden en (letaliteits)berekeningen. Dit concept biedt dus een enorme tijdsbesparing bij de setup van een meting.

De standaard Sky-radiomodule heeft een ingebouwde antenne en lithium-batterij. De logger bewaart de procesgegevens (max. 60.000) ook bij een lege batterij of weggevallen communicatie. De gebruikstemperatuur van de logger met Sky-module is -80.140°C. Toepassingen zijn temperatuur-, druk- en vochtmeting bij o.a. vriesdrogen, pasteurisatie, sterilisatie en in stabiliteitskasten, incubators, vriezers, rookkasten.