Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Abseilen van de Euromast!

Afgelopen jaar hield het NAJK op verschillende beurzen de beursactie Heb jij Visie en Lef? Hiermee kon je een afdaling van de Euromast winnen! En zaterdag 28 juni was het dan zover

Voordat de winnaars mochten gaan abseilen was eerst een lunch gepland. Tijdens de lunch vertelde winnaar Henk Mulder uit Nieuwehorne, dat hij Agrarisch Ondernemerschap studeert aan Van Hall Larenstein. Henk wil namelijk het melkveebedrijf thuis over gaan nemen. Ook zit hij in het bestuur van AJK Oranjewoud in Friesland. Zijn vriendin Dina Grupstra was ook van de partij. Zij studeert iets heel anders, namelijk accountancy aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Door haar vriend is ze in de agrarische wereld terecht gekomen.

Vera Eerland uit Assen, onze tweede winnares ditmaal, was samen met haar vriend Pieter Boelens naar Rotterdam gekomen. Vera heeft ook aan Van Hall Larenstein gestudeerd en werkt nu als projectcoördinator Mastitisonderzoek bij de GD in Deventer. Ze is lid van de JAV afdeling in Rolde. Pieter werkt bij de Rabobank. Hij werkt daar intern als accountmanager in het Food-Agriteam.

Christianne van Winkoop uit Leeuwarden heeft ook de actie Heb jij Visie en Lef gewonnen. Christianne studeert aan Van Hall Larenstein, en zo ook Annelies Bos die haar vergezelde. Christianne woont zelf in Leeuwarden. Haar ouders hebben een hobbyboerderij met geiten, een aantal koeien en een paard. Annelies is ook van de paardenhouderij, zij heeft er twee in haar bezit en rijd daar Western mee.

Onze vierde winnaar René Zieleman uit Witharen kon onverwachts niet komen, waardoor een plekje vrij kwam. Dina zag het wel zitten om te gaan abseilen, en daarom gingen Henk en Dina als eersten de uitdaging aan.

Het waaide nogal stormachtig wat het begin van de afdaling bemoeilijkte. Maar dat deerde hen niet, want na een goede uitleg van de jongens van de Euromast waren ze klaargestoomd om de afdaling van 100 meter te gaan trotseren. Over de rand klimmen was erg moeilijk, daar waaide het erg hard. Maar eenmaal aan het abseilen was het uitzicht en de diepte overweldigend.

Vervolgens gingen Vera en Annelies de uitdaging aan. Ook zij kregen een begeleidende uitleg van de jongens en klommen beiden over de rand. Een enorme diepte waarin ze letterlijk aan een touw hingen, maar het abseilen leek allemaal erg soepeltjes te gaan.

Na de afdaling was er tijd voor nog een drankje en een praatje. En vervolgens de groepsfoto!

Er rest niet anders te zeggen dat Visie is geleverd op de beurs en dat vandaag het Lef is getoond! Het was een leuke dag.