Zebra Technologies introduceert G-series thermische desktop printers
~ innovatieve features en het compacte formaat zorgen voor een complete oplossing voor verschillende branches ~

Zebra Technologies, internationaal leverancier van on-demand print- en automatische identificatieoplossingen, lanceert een nieuwe G-series productlijn van thermische desktop printers. Met een breed scala aan innovatieve functies en connectiviteitsmogelijkheden, zorgen de nieuwe printers voor een optimale printsnelheid en performance. Zebra heeft de afgelopen jaren wereldwijd ruim drie miljoen desktop printers verkocht voor verschillende markten en printtoepassingen.

De producten uit de G-series zijn beschikbaar als direct thermisch en thermisch transfer. De printers zijn ideaal voor het printen van bonnen, prijskaartjes, vrachtlabels, boarding passen, ID-polsbanden, tags en vele vormen en maten van labels in het algemeen.

"De Zebra G-series is een geavanceerde nieuwe generatie van desktop printers", zegt Mikel van Urk, regional sales manager Benelux. "Door uitgebreid onderzoek en diverse testen is Zebra er in geslaagd om een gebruiksvriendelijke, compacte desktop printer te ontwikkelen die weer meer functionaliteit biedt. De nieuwe productlijn biedt nu ook draadloze connectiviteit en toont daarmee aan dat Zebra luistert naar de wensen van klanten. Tevens is de G-series de eerste printer in het Zebra productportfolio die zowel EPL- als ZPL-printopdrachten direct kan verwerken. Dit biedt een groot voordeel voor onze klanten die nu nog met beide printertalen werken."

Hoogste printsnelheid en beste performance met een compacte printkop
De Zebra G-series biedt een hoge snelheid en performance voor een snelle doorvoer en verschillende connectiviteit- en configuratiemogelijkheden voor optimale flexibiliteit. Van de uitgebreide GX-modellen tot aan de basis GK-modellen; de compacte printers zijn ontworpen om verschillende toepassingen te ondersteunen binnen verschillende branches en omgevingen.

De Zebra G-series biedt de volgende voordelen:
* Verschillende mogelijkheden voor connectiviteit, zoals 802.11g, Bluetooth wireless en 10/100 ethernet voor eenvoudige netwerkintegratie van GX-printers. De LCD-display toont duidelijk de voortgang en status
* Eenvoudig combineren van ZPL- en EPL-programmeertalen binnen bestaande en nieuwe omgevingen
* Printsnelheid van ruim 15 cm per seconde. Het GX-model is de snelste desktop printer die momenteel verkrijgbaar is. Dit zorgt voor een enorme productiviteitsstijging
* De direct thermische uitvoering van de G-series heeft de kleinste footprint. Deze ruimtebesparing wordt steeds belangrijker.
* De direct thermische/thermische transferversie biedt het eenvoudigste en snelste laadsysteem voor ribbons
* Hoge geheugencapaciteit. Firmware, formulieren, lettertypen en afbeeldingen worden permanent opgeslagen in de printer. Het Flashgeheugen zorgt voor snellere verwerking en de uitbreiding van SDRAM ondersteunt veeleisende applicaties beter
* De robuuste constructie zorgt voor een betere duurzaamheid en betrouwbaarheid dan de gemiddelde desktop printer
* Printerbeheer op afstand is mogelijk via de ZebraNet Bridge Enterprise software. Hierdoor kan een decentraal of zelfs wereldwijd printernetwerk vanuit één locatie worden beheerd

Zebra biedt verschillende mogelijkheden om de Zebra G-series printers aan te passen aan bepaalde specificaties. De nieuwste Zebra G-series thermische desktop printer productlijn is beschikbaar in Noord-Amerika, EMEA, Latijns Amerika en Asia Pacific.

(470 woorden)

BERICH VOOR DE REDACTIE

Over Zebra Technologies
Zebra Technologies Corporation (Nasdaq: ZBRA) is leverancier van innovatieve en betrouwbare on-demand printoplossingen voor beveiligingsapplicaties en het verbeteren van bedrijfsresultaten in meer dan 100 landen wereldwijd. Meer dan 90 procent van de Fortune 500-bedrijven gebruikt Zebra-printers. Diverse applicaties profiteren van de thermische barcode- en smart label-, bon- en kaartprinters van Zebra. Dit resulteert in verbeterde beveiliging, hogere productiviteit, betere kwaliteit, lagere kosten en betere klantenservice. De onderneming heeft inmiddels meer dan zes miljoen printers verkocht, waaronder RFID- en draadloze mobiele printoplossingen. Meer informatie vindt u op: www.zebra.com.

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Mikel van Urk van Zebra Technologies:
Tel: +31 (0)30 69 27 121
E-mail: mvanurk@zebra.com

Noot voor de pers:
Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS, Global Public Relations:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com