Ingezonden persbericht

Eerste hotel in Vietnam onder directie van Mövenpick Hotels & Resorts

In januari heeft Mövenpick Hotels & Resorts de overname aangekondigd van twee hotels in Vietnam. Op 1 juli 2008 nam Mövenpick Hotels & Resorts de leiding in handen van het eerste Vietnamese hotel in Ho Chi Minhstad. De naam van het vijfsterrenhotel in het zakencentrum is per direct gewijzigd in Mövenpick Hotel Saigon. De volgende fase start eind van het jaar met de overname van een tweede hotel in Vietnam, namelijk in Hanoi.
üü

"Het Mövenpick Hotel Saigon wordt met een ingrijpende renovatie helemaal aangepast aan de wensen van onze gasten en is daarna een van de vooraanstaande hotels in de regio," aldus Hubert Klemenz, General Manager en Vice President Operations Vietnam van Mövenpick Hotels & Resorts. "Het hotel gaat voldoen aan alle eisen die gesteld worden aan een hotel in een grote stad. Wij kijken met vreugde uit naar het moment dat we onze gasten in Vietnam de kwaliteitsservice kunnen bieden die wereldwijd ons handelsmerk is."

Het Mövenpick Hotel Saigon is gelegen in de drukke wijk Phu Nhuan, een snel groeiend zakencentrum in Ho Chi Minhstad. Het hotel biedt toegang tot het internationale beurs- en congrescentrum en is gunstig gelegen ten opzichte van de internationale luchthaven. Het stijlvolle hotel is populair bij zowel zakenreizigers als vakantiegangers en beschikt over ontvangstruimtes voor maximaal vierhonderd gasten. De 251 kamers en suites zijn zonder uitzondering comfortabel en van alle gemakken voorzien. Drie restaurants en twee bars bieden een ruime keus aan culinaire specialiteiten. "Er zijn mogelijkheden in overvloed voor sportactiviteiten en ontspanning, met een buitenzwembad, een fitnesscentrum en een kuuroord met in totaal veertien behandelkamers, sauna, stoom- en bubbelbad."

"We zijn er trots op dat we met deze stap nu ook vaste voet aan de grond krijgen in Vietnam, nadat we ons eerder al in Thailand hadden gevestigd," aldus Jean Gabriel Pérès, President & CEO van Mövenpick Hotels & Resorts. "De hotelovernames in Ho Chi Minhstad en Hanoi vormen een belangrijke mijlpaal in onze uitbreidingsstrategie en dragen bij aan de verdere versterking van onze naamsbekendheid in Azië."

Mövenpick Hotels & Resorts is een hotelbeheeronderneming in de premiumklasse. De keten heeft meer dan 12.000 medewerkers in dienst en is met 90 bestaande hotels en hotels in aanbouw vertegenwoordigd in 26 landen. De onderneming concentreert zich op haar kernmarkten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. De van oorsprong Zwitserse internationale hotelgroep maakt gestage vorderingen met haar uitbreidingsplannen en wil in 2010 haar portfolio uitgebreid hebben tot 100 hotels. Mövenpick Hotels & Resorts is in het vier- en vijfsterrensegment sterk vertegenwoordigd met twee accommodatietypes: zaken- en vergaderhotels, en vakantieresorts. De hotelgroep staat synoniem voor compromisloze kwaliteit van producten en diensten is eigendom van Mövenpick Holding (66,7 %) en Kingdom Group (33,3 %).



Ingezonden persbericht