Ingezonden persbericht

Met Ingram en Quote zijn kwalitatief hoogwaardige notebooks van Samsung voor iedereen bereikbaar

Quote Components en Ingram Micro gaan Samsung notebooks distribueren

Delft, 17 juli 2008 - Quote Components en Ingram Micro gaan in Nederland de notebooks van Samsung distribueren voor zowel de consument als de zakelijke IT-markt. Juist consumenten en kleine bedrijven kunnen nu beschikken over innovatieve notebooks met krachtige prestaties en de beste verbindingsmogelijkheden.

'Met hun enorme netwerken van dealers weten Quote Components en Ingram Micro dat juist kleinschalige kantoren en thuiskantoren behoefte hebben aan kwalitatief hoogwaardige notebooks van Samsung', aldus Jos Beernink, directeur IT-divisie van Samsung Electronics Benelux. 'Wij verwachten dat ons brede en kwalitatief sterke portfolio notebooks inclusief de beste service in deze markt goed aansluit op de vraag naar mobiele PC's met veel mogelijkheden.'

'Quote is bijzonder ingenomen met de benoeming tot distributiepartner voor Samsung notebooks. De Samsung notebooks zijn een uitstekende aanvulling op het assortiment. We willen retailers en resellers graag keuzemogelijkheden bieden. Naast Samsung notebooks distribueert Quote al de monitoren, printers, ODD- en HDD-producten van Samsung. Met de toevoeging van de Samsung notebooks wil Quote Components dé preferred Samsung IT distributiepartner voor retailers én resellers zijn', aldus Ad van Schaik, commercieel manager van Quote.

Ook Eric Segers, Managing Director van Ingram Micro is trots op het feit dat Samsung voor Ingram Micro heeft gekozen als distributeur van het Samsung notebook portfolio: 'Het belang van Samsung binnen de IT-markt is de afgelopen jaren fors toegenomen, denk aan de monitoren en printer line-up. De Samsung notebook portfolio is de perfecte aanvulling op het huidige IT-assortiment. De afgelopen jaren hebben we gezien dat Samsung met kwaliteitsproducten de IT-markt heeft veroverd, ik ben ervan overtuigd dat dit ook met het notebook portfolio gaat gebeuren'.

Het Samsung productportfolio notebooks is vanaf 25 augustus 2008 in Nederland verkrijgbaar.

()

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en LCD-TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld van de afgelopen vijf jaar. Op dit moment staat Samsung op de 21ste positie van de ranglijst van de meest waardevolle merken in de Interbrand Global Brands top 100. Wereldwijd zijn bij Samsung 150.000 werknemers actief in 134 vestigingen in 62 landen. In 2007 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 103,4 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.
Samsung scoort niet alleen in marktaandelen sterk. Jaarlijks besteedt Samsung bijna 10% van haar omzet aan R&D. Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat innovatie om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. De internationale waardering voor de vernieuwende producten is groot. In 2007 won Samsung 26 IF product design awards en 22 Red dot design awards. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900 Samsung (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.nl bezoeken.

Quote Components
Quote Components is gespecialiseerd in de distributie van persoonlijke technologie producten. Tot deze producten behoren (multi media) systemen, componenten, randapparatuur, software, netwerkproducten en accessoires. Quote Components levert vanuit Oldenzaal producten van meer dan 40 A-merken aan resellers en retailers in CE, Mobility & Telecom en IT (CEMOBIT).

Ingram Micro, Inc.
Ingram Micro, Inc. is 's werelds grootste technologiedistributeur. Als essentiële schakel in de technologie-supply chain creëert Ingram Micro verkoop- en winstkansen voor vendors en resellers via unieke marketingprogramma's, logistieke diensten, technische ondersteuning, financiële diensten en productkoppeling en -distributie. De onderneming is actief in 150 landen en als enige mondiale IT-distributeur ook actief in Azië.