Beeld en Geluid

Beeld en Geluid presenteert: Sterren op het doek

17-7-2008

De achttien portretten van 'Sterren op het doek' 2008 maken een speciale toer door Nederland. Na het Van Abbemuseum in Eindhoven is het de beurt aan Beeld en Geluid de tentoonstelling te ontvangen. Vanaf 15 augustus zijn de portretten te zien in het Atrium van Beeld en Geluid. De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Na Beeld en Geluid zullen de doeken ook nog het Haags Gemeentemuseum aandoen.

In het programma Sterren op het doek worden bekende televisiepersoonlijkheden geïnterviewd door Hanneke Groenteman. Tijdens het interview worden zij door drie verschillende kunstenaars tegelijk op het schildersdoek vereeuwigd.
Na afloop van de sessie kiest elke Bekende Nederlander één van de drie portretten als favoriet om mee naar huis te nemen. De overige portretten gaan onder de hamer via de website van omroep MAX. De opbrengsten gaan naar een door de Bekende Nederlander zelf te kiezen goed doel.

Tijdens de tentoonstelling zijn alle portretten, inclusief de door de sterren gekozen favorieten, te zien Sterren op het doek is elke donderdag te zien om 21.20 uur op Ned. 2. Herhaling op vrijdag om 14.00 uur op Ned. 2.

Bekijk de trailer van Sterren op het doek op de website. De tentoonstelling 'Sterren op het doek' is te zien tot en met 7 september in het Atrium (ontvangshal) van Beeld en Geluid.