Ingezonden persbericht

De raakvlakken van Wooncompagnie en Stichting Purmerend 600 jaar Stad
Feesten voor leefbaarheid

In 2010 is het 600 jaar geleden dat Purmerend stadsrechten kreeg. En dat wordt gevierd! Wooncompagnie, zelf actief woningaanbieder in de regio, sponsort Stichting Purmerend 600 jaar Stad met liefde. Niet alleen omdat ze buurtfestiviteiten belangrijk vindt, maar vooral vanwege de manier waarop deze in Purmerend worden georganiseerd: met alle ruimte voor ideeën en initiatieven van de bewoners. Het resultaat is waanzinnig.

Natuurlijk zou alles van 'van bovenaf' georganiseerd kunnen worden. Veel leuker is het echter om iets sámen te doen met de mensen die het moet aanspreken. En dus deed de stichting een oproep aan de Purmerendse bevolking om suggesties in te sturen over mogelijke festiviteiten. Er volgden honderden enthousiaste reacties en nog steeds druppelen er nieuwe ideeën binnen.

Maatschappelijke samenhang
Het stichtingsbestuur kreeg hierdoor een goed beeld van voorkeuren van het publiek. Een perfecte basis voor een feestprogramma met draagvlak. Bovendien kon nu gericht worden gekozen voor activiteiten die de maatschappelijke samenhang bevorderen. In de visie van Wooncompagnie maakt juist dát sponsoring dubbel de moeite waard. De Noord Hollandse corporatie maakt zich immers altijd sterk voor een optimaal woonklimaat en herkent zich in de Purmerendse werkwijze.

Knallen vanaf dag één
De activiteiten strekken zich uit van musea tot verzorgingshuizen en van pleinen tot kerken en scholen. Kunst, cultuur, muziek en uiteraard eten, drinken en veel gezelligheid op diverse feesten. Bijvoorbeeld 1 januari op de Koemarkt. Onder het motto 'Purmerenders wensen elkaar Nieuwjaar' wordt het jubileumjaar direct knallend ingeluid. Dit is een kraakhelder voorbeeld van de ondernemings- en dus ook sponsordoelstelling van Wooncompagnie: stimuleren dat mensen samenkomen opdat de lokale leefbaarheid (nog) beter wordt.

Op www.purmerend600.nl staat altijd het complete en recent bijgewerkte jaarprogramma.

---- --