Ingezonden persbericht

COLT verbetert portfolio van geïntegreerde IP-services met COLT VoIP Access

De nieuwe service biedt klanten een lagere totale cost of ownership en maakt traditionele PSTN-verbindingen overbodig.

Amsterdam, 17 juli 2008 -- COLT, een toonaangevende Europese leverancier van zakelijke communicatie, kondigde vandaag de Europese lancering aan van Voice over Internet Protocol (VoIP) Access. COLT VoIP Access biedt kleine, middelgrote en grote ondernemingen de mogelijkheid hun spraak- en datanetwerken te combineren en alle telefonische oproepen te leiden via IP-netwerken. Hierdoor worden traditionele TDM-verbindingen met het PSTN overbodig.

De VoIP Access-service van COLT biedt klanten uiteenlopende voordelen, zoals een verlaagde 'Total Cost of Ownership', verbeterde flexibiliteit op het gebied van call management en bedrijfscontinuïteit en de mogelijkheid om spraak en data samen te voegen naar één fysieke verbinding. Door de flexibele benadering van convergentie van COLT VoIP Access, krijgen klanten de mogelijkheid te profiteren van hun investeringen in een IP PBX-infrastructuur en kunnen ze unified communications op flexibele wijze implementeren.

"COLT wil haar klanten voorzien van flexibiliteit, kwaliteit en keuzevrijheid, door ze VoIP-protocollen, SIP (Session Initiation Protocol) en H.323 te bieden", aldus Alireza Mahmoodshahi, Chief Technology Officer bij COLT. "COLT VoIP Access geeft onze klanten toegang tot convergentie en is een integraal onderdeel van onze portfolio van IP-oplossingen die steeds in ontwikkeling is. De service biedt geavanceerde telefonievoorzieningen en VoIP-flexibiliteit in een op IP gebaseerde infrastructuur, en wordt ondersteund door het hoogwaardige pan-Europese IP-netwerk van COLT."

Met COLT VoIP Access kunnen klanten hun IP PBX-infrastructuur probleemloos aansluiten op de hosted gateways van COLT via verschillende typen netwerktoegang, waaronder hoogwaardige verbindingen via het volledig door COLT beheerde netwerk dat Metropolitan Area Networks omvat in 34 grote Europese steden. Uit een omvangrijk testprogramma is gebleken dat COLT VoIP Access probleemloos samenwerkt met de marktleidende IP PBX-platforms. Doordat klanten weten dat de samenwerking met hun PBX geen problemen zal opleveren, durven ze sneller over te gaan tot aanschaf.

COLT VoIP Access heeft omvangrijke klantentests met succes doorstaan en is nu beschikbaar voor alle COLT-klanten in de 13 Europese landen waarin COLT actief is: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. De service is een integraal onderdeel van het COLT-portfolio van geïntegreerde IP-services.



Ingezonden persbericht