Ingezonden persbericht

Hoogste punt eerste muziekmakerscentrum MuzyQ bereikt
Contouren van eerste muzyQ vestiging zichtbaar

In juli wordt het hoogste punt van het muziekmakerscentrum Amsterdam bereikt (ca. 18 meter). De constructieve bovenbouw laat de contouren van een imposant bouwwerk zien (zie onderstaande foto).

Het gebouw waarin het muziekmakerscentrum wordt gehuisvest, is volledig ontworpen voor de functie: muziek maken. Het muziekmakerscentrum gaat een breed assortiment aan diensten en faciliteiten bieden voor al diegenen die - in de breedste zin - actief zijn in de muziek. Naast muziekstudio's zijn er ondermeer ook opname- en nabewerkingstudio's, outlets en kantoorfuncties voor muziekorganisatoren voorzien.

Naarmate de bouw vordert, wordt de omvang van het complex steeds duidelijker: met name het volume van de muziekstudio's, spreekt tot de verbeelding.
In de eerste maanden volgend op de funderingswerkzaamheden, is de ondergrondse verdieping tot stand gekomen. Vanwege de extra hoogte van deze 'kelderbak', in verband met de akoestische doos-in-doos studio's die er komen, en het veelvoud aan functies dat erboven wordt gerealiseerd, is een uiterst solide constructie vereist.

In mei vonden in de ondergrondse verdieping de eerste akoestische tests plaats. De uitkomsten geven aan dat de doos-in-doos ruimten ruimschoots beantwoorden aan de gestelde, zeer hoge eisen.
Ondertussen werkt Orfeos Studio met mens en macht aan de opbouw van de organisatie die in het voorjaar 2009 klaar zal staan om de muziekbranche te bedienen.

Met aanmelders voor een vaste werkruimte, vinden sinds mei oriënterende gesprekken plaats. Geïnteresseerden kunnen zich nog online aanmelden op de website.

Informatie: Stichting Orfeos Studio Postbus 92164 - 1090 AD Amsterdam
Tel +31(0)20 - 6255572 www.muzyQ.com