Connexxion


Bruno Bruins benoemd tot lid Raad van Bestuur Connexxion

De heer B.J. (Bruno) Bruins (45 jaar) is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Connexxion Holding N.V., met ingang van 1 september 2008. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft vandaag ingestemd met het desbetreffende voorstel van de Raad van Commissarissen. Bruno Bruins gaat de nieuwe functie van Chief Customer Relations Officer bekleden. In deze functie is hij binnen de Raad van Bestuur onder meer verantwoordelijk voor de commerciële en bestuurlijke contacten met onze stakeholders in de private en publieke sfeer.
Bruno Bruins
Bruno Bruins: "Een unieke kans om bij Connexxion aan de slag te gaan. In het regionale openbaar vervoer is nog een wereld te winnen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen." Bruno Bruins heeft na zijn studies Nederlands Recht en Bestuurskunde aan de Universiteit van Groningen functies bekleed bij de voormalige streekvervoerder Westnederland en het Haagse vervoerbedijf HTM.
Vanaf 2000 heeft Bruno Bruins voornamelijk geopereerd in de publieke sector. Hij is wethouder en loco-burgemeester van Den Haag geweest en staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. In 2007 was Bruno Bruins waarnemend burgemeester in Leidschendam-Voorburg. Sinds vorig jaar is hij werkzaam als Randstad Gezant.

"Met Bruno hebben wij een man in huis die ons prima kan vertegenwoordigen bij onze doelgroepen en relaties. Bruno's brede ervaring in het Openbaar Vervoer en de publieke sector bieden een belangrijke meerwaarde voor onze organisatie" aldus Peter Kortenhorst, voorzitter Raad van Bestuur.