Gemeente Hoorn


De nieuwe gratis cultuurstrippenkaart is uit

17 juli 2008 - Mensen met een inkomen op bijstandsniveau komen in aanmerking voor een gratis cultuurstrippenkaart. Met deze kaart kan men goedkoop een dagje of avondje uit: naar het museum, het theater, de film of een concert. De nieuwe strippenkaart is geldig van 1 augustus 2008 tot en met 31 juli 2009.

De strippenkaart bestaat uit twaalf strippen van 5 euro. Totaal is de kaart dus 60 euro waard. De cultuurstrippenkaart is persoonsgebonden. De stamkaart bevat naam, geboortedatum en pasfoto. De strippen zijn niet inwisselbaar tegen geld. Men kan ze als betaalmiddel gebruiken bij de volgende organisaties:

Gebruik cultuurstrippenkaart
Bij de volgende instellingen kan de cultuurstrippenkaart gebruikt worden:
Schouwburg het Park
Theater Het Pakhuis
Theaterkerk Wadway
Westfries Museum
Museumstoomtram
Museum van de Twintigste Eeuw
Pop- en cultuurcentrum Manifesto
Filmhuis Hoorn
Kunstvereniging Hoorn
Kinderparadijs Hokus Spokus

Aanvragen cultuurstrippenkaart
Wie vorig jaar ook een cultuurstrippenkaart heeft gekregen, ontvangt binnenkort van de afdeling Werk en Bijstand een verkort aanvraagformulier. De nieuwe strippen moeten dan op de huidige stamkaart geplakt worden. Wie geen stamkaart meer heeft, kan met het verkorte aanvraagformulier een nieuwe pasfoto meesturen.

Mensen die vorig jaar geen cultuurstrippenkaart hebben aangevraagd, kunnen een formulier aanvragen bij de belservice van de afdeling Werk en Bijstand op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur, telefoon (0229) 750850. Wie geen bijstandsuitkering ontvangt, maar wel een inkomen op bijstandsniveau heeft, dient ook inkomensgegevens te overleggen. Bijvoorbeeld de hoogte van een uitkering, salaris, pensioen plus vakantiegeld (zie achterzijde aanvraagformulier).

Per inwonend gezinslid kan men één strippenkaart per jaar ontvangen. Omdat het een persoonsgebonden kaart is, moet van elk gezinslid een pasfoto opgestuurd worden met op de achterzijde de geboortedatum. Bij kinderen mogen de fotos niet meer dan twee jaar van de huidige leeftijd afwijken.