Ingezonden persbericht


Karavaan 2008

Vier festivalharten en ruim 200 gratis activiteiten

Haarlem -- 20 mei 2008.
Reizend festival Karavaan verdubbelt in 2008 het aantal festivalharten en biedt nu nog meer gratis activiteiten. Van 17 juli tot en met 10 augustus staat Karavaan elk weekend in een andere gemeente in de kop van Noord-Holland met een festivalhart. Heiloo, Alkmaar, Hoorn en Schagen bruisen vier dagen lang van gratis activiteiten en veel theater in het festivalhart. De twee festivalharten in Hoorn en Heiloo die in 2007 voor het eerst werden gerealiseerd trokken ruim 15.000 extra bezoekers. Dit succes smaakt naar meer.

Het festivalhart is een bruisende ontmoetingsplek met volop gratis activiteiten: straattheater, dansavonden, veel muziek en elke dag leuke activiteiten voor kinderen. In het atelier Arte dell Comedia kunnen kinderen eigen theaterkostuums maken. Ook is er De Theatertas waar kinderen volop kunnen improviseren. In de Karavaanbibliotheek, een samenwerking van lokale bibliotheken en Karavaan, gaan kinderen aan de slag als juniorredacteur. Weerberichten, recensies van voorstellingen meningen van het publiek, gedichten, foto's, tekeningen worden verwerkt in een weblog. 's Avonds is de bibliotheek het domein voor volwassenen. Nieuw in de festivalharten zijn de minivoorstellingen: doorlopende korte voorstellingen voor een kleine prijs.

Het gratis muziekprogramma van Karavaan herbergt vele stijlen. Het zijn die bands die je graag wilt ontdekken. Bands die van de begaande paden afgaan en prettig in het gehoor liggen zoals Lavalu, Shane Shu, L'Chaim en De Kift. Veel bands hebben op binnen- en buitenlandse festivals gestaan of in het Nederlandse clubcircuit getoerd. Bovendien komen ze veelal van Noord-Hollandse bodem. Een bijzondere plek in het programma is vrijgemaakt voor het theaterlied met Astrid Nijgh, Nina La Croix en Speelman en Speelman.

Bert Mennings zakelijk leider Karavaan: 'Dankzij de ondersteuning door de Provincie Noord-Holland, gemeenten en landelijke fondsen kunnen we in 2008 vier festivalharten bieden aan de inwoners van Noord-Holland. Negentig procent van de financiering is rond en nu zoeken we nog de ondersteuning van lokale ondernemers.' Bent u ondernemer en wilt u Karavaan ondersteunen en daarmee cultuur op een toegankelijke wijze in Noord-Holland brengen? Neem dan contact op met Bert Mennings van Karavaan. Bellen met Karavaan kan ook: (023) 531 91 39.

Reisschema festivalharten
Heiloo 17-20 juli
Alkmaar 24-27 juli
Hoorn 31 juli- 3 augustus
Schagen 7-10 augustus

Reisschema straattheater
Bovenkarspel 18 en 19 juli
Heerhugowaard 23 juli
Den Helder 26 juli
Wognum 30 juli
Warmenhuizen 6 augustus
Anna Paulowna 7 augustus
Hoogkarspel 9 augustus

Medio juni staat het volledige overzicht op de website.

Einde persbericht