Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

JIM BAKKUM OPENT DONDERDAG 17 JULI OLIFANTENVERBLIJF IN DIERENRIJK

Dierenpark heeft er met drie olifanten letterlijk en figuurlijk grote publiekstrekkers bij

Nuenen, maandag 7 juli 2008 - Zanger en acteur Jim Bakkum opent op donderdag 17 juli om 11.00 uur het nieuwe olifantenverblijf in Dierenrijk. Met de komst van Indische olifanten heeft het dierenpark in Nuenen er deze zomer letterlijk en figuurlijk drie enorme publiekstrekkers bij. Sibu, Than Myan en Kan Kaung nemen hun intrek in een gecombineerd binnen- en buitenverblijf van 12.000 m². Met het toevoegen van olifanten groeit Dierenrijk definitief uit tot een volwassen dierenpark. Naar verwachting zorgen de drie zwaargewichten van zo'n 2.000 kilo komend jaar voor 50.000 extra bezoekers.

Dierenrijk geeft gehoor aan de wens van veel bezoekers: op donderdag 17 juli verwelkomt het park in Nuenen drie Indische olifanten. Zanger Jim Bakkum, die als musicalacteur onder meer speelde in 'Grease' en momenteel met 'Fame' door het hele land reist, neemt om 11.00 uur de officiële opening voor zijn rekening. Het verblijf dat Jim opent is gelegen langs de wandelroute. Bezoekers worden slechts door een gracht van de drie mannetjesolifanten gescheiden. Than Myan en Kan Kaung zijn twee vierjarigen die afkomstig zijn uit Dierenpark Emmen. De driejarige Sibu komt de twee soortgenoten vergezellen en verblijft op dit moment nog in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Het combineren levert volgens parkmanager Martin van Hees geen problemen op. "Ze hoeven elkaar niet voor de enorme voet te lopen. Het verblijf is in totaal maar liefst 12.000 m² groot en daarmee direct het meest riante onderkomen van alle dierenverblijven in Dierenrijk."

Forse investering
Het houden van olifanten is ook in de dierentuinwereld een bijzondere gebeurtenis. Van Hees: "Vanzelfsprekend moeten we ons daarvoor aan allerlei maatregelen houden die het welzijn van de dieren en de veiligheid van onze bezoekers waarborgen. Er zijn zelfs twee extra dierverzorgers aangetrokken die de dieren van dichtbij observeren". Met het houden van olifanten in Dierenrijk is een investering van E 1,2 miljoen gemoeid. Het park, geëxploiteerd door Libéma in Rosmalen, verwacht dit de komende jaren terug te verdienen door de extra stroom bezoekers die olifanten doorgaans teweeg brengen. Naar verwachting weten komend jaar 50.000 extra bezoekers hun weg naar Dierenrijk in Nuenen te vinden.

Oudere dame is de baas
Indische olifanten komen in het wild voor in India, Birma, Thailand en op Borneo en Sumatra. Volwassen mannen worden 5,5 tot 6 meter lang en circa 3 meter hoog. In het wild leven zij veelal in kuddes van ongeveer twintig vrouwtjes en hun jongen. Soms voegt een man zich bij de kudde, met name als hij wil paren. Alleen de meest 'bazige' man mag paren met de dames. Dat wil overigens niet zeggen dat hij de baas is over de kudde. Vaak voert een oudere dame de kudde aan.
---



Ingezonden persbericht