Gemeente Rotterdam

15 juli 2008

Maatschappelijke rol Rotterdamse kerken onderzocht

Donderdag 17 juli om 18.30 uur krijgen wethouder Jantine Kriens (o.a. welzijn) en gemeenteraadslid Remco Oosterhoff (ChristenUnie-SGP) het rapport 'Tel je zegeningen' aangeboden uit handen van Simon Cohen, voorzitter van het Convent der Kerken van Rotterdam. 'Tel je zegeningen' is een onderzoek naar de maatschappelijke rol van lokale christelijk-religieuze organisaties.

Het onderzoek is uitgevoerd door het sociaalwetenschappelijke instituut Kaski en het Nijmeegs Instituut voor Missiologie (NIM). Onderzocht is wat de maatschappelijke activiteiten van christelijke geloofsgemeenschappen bijdragen aan de sociale samenhang van Rotterdam. Ook is gekeken naar het maatschappelijk rendement.

Motie
Aanleiding voor dit onderzoek was een motie van Remco Oosterhoff uit september 2006. Met deze motie gaf de raad het college de opdracht onderzoek te doen naar de maatschappelijke waarde van het werk dat door christelijke instellingen wordt verzet.

Programma
. 18.30 uur: welkom
. Korte presentatie van het onderzoek door prof. F. Wijsen . Overhandiging van het rapport
. Reactie wethouder Kriens
. Reactie Remco Oosterhoff
. 19.00 uur: Afsluiting

U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Locatie: Stadhuis Rotterdam, kamer 113 (eerste verdieping). NB: Legitimatie verplicht.

Noot voor de redactie/