Ingezonden persbericht


Persbericht
Woerden, 16 juli 2008
Diploma voor medewerkers van De Sluis Groep

Op woensdag 16 juli 2008 hebben 12 medewerkers van de afdeling GreenStyle van De Sluis Groep in Woerden het diploma "Assistent Medewerker Natuur en Leefomgeving" in ontvangst genomen. Een drietal medewerkers ontvingen het certificaat. "Een prestatie van formaat waar wij heel trots op zijn" aldus Ivo Korte, algemeen directeur.

De Sluis Groep heeft een aantal jaren geleden een koerswijziging ingezet waarbij het ontwikkelen van mensen centraal staat. De Sluis Groep wil zoveel mogelijk medewerkers buiten de muren van het SW-bedrijf laten werken. Dit kan bijvoorbeeld via detachering of via begeleid werken.

Het vergroten van de kennis en kunde van de medewerkers draagt bij aan die ontwikkeling. Daarnaast is De Sluis Groep nog beter in staat de kwaliteit van het werk, dat in opdracht uitgevoerd wordt, te vergroten. Bij GreenStyle werken ruim 60 medewerkers die in opdracht van gemeenten, aannemers en particulieren allerhande werkzaamheden in het groen uitvoeren. Het gaat daarbij om onderhoud van stedelijk groen, bedrijfsterreinen, particulieren tuinen en sportaccommodaties. Het opleiden van de medewerkers in het groenbedrijf is onderdeel van een veel bredere aanpak. Begin dit jaar is gestart met het project "De Sluis Open" In dit project zijn voor een 40-tal medewerkers plannen gemaakt die er toe moeten leiden dat voor deze medewerkers een passende werkplek extern bij reguliere werkgevers wordt gevonden. Op dit moment zijn er al ruim 100 medewerkers gedetacheerd of in de vorm van begeleid werken extern werkzaam. Noot voor de redactie,