Politie Gelderland-Zuid

Vijfde avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 17-07-2008 o Op de vijfde avond van de Vierdaagsefeesten was het erg druk in het centrum van Nijmegen. Het optreden van Leaf en nadien van Van Velzen op de Waalkade trok veel toeschouwers. Ondanks de drukte hoefde de lichtkranten niet te worden gebruikt. De publieksdichtheid op de Molenstraat, het Koningsplein, de Grote Markt, Hunnerpark en het Valkhof was deze avond ook zeer groot. De politie heeft woensdagavond en nacht in totaal 12 personen aangehouden

Een overzicht van enkele incidenten:

Omstreeks 01.30 uur werd een 33-jarige Nijmegenaar aangehouden op het Kelfkensbos.

De Nijmegenaar had enkele malen aan de staart van een politiepaard getrokken. Even later probeerde hij deze ook nog aan te steken. Hierop werd de man door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Nijmegen. De man kreeg een proces-verbaal.

Politie aanwezig bij Vierdaagsefeesten 2008

Om 03.00 uur werd een 17-jarige inwoner van Weurt aangehouden in een café aan het Wintersoord omdat hij zou hebben gevochten. Het was daar erg druk. Binnen ontstond wat duw en trekwerk. De 17-jarige zou daarbij iemand op het gezicht hebben geslagen. De man is buiten aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Om 03.00 uur werd een 25-jarige Arnhemmer aangehouden nabij de Lindenberg. De man was door een beveiliger betrapt toen hij een spiegel van een auto die geparkeerd stond trapte. Dit bleek de auto van de bewaker te zijn. Hij heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie.

Rond 03.30 uur werden een 20-jarige Groninger en een 21-jarige Amsterdammer op heterdaad betrapt bij het stelen van drank. De mannen hadden bij een mobiele bar onder een dekzeil bier en wijn weggenomen. Dit werd gezien door een beveiligingsman. Hij hield beiden aan en droeg de dieven over aan de politie.

Verder werden er aangehouden:

1 persoon voor drugs

1 persoon voor openbare dronkenschap

1 persoon voor gebiedsontzegging centrum

2 personen voor belediging

2 personen voor diefstal