Gemeente Bernheze


Bestemmingsplan Buitengebied Bernheze

Zoals u wellicht weet zijn wij bezig met de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Bernheze. Dit doen wij elke tien jaar.

Bouwblokkeninventarisatie
In verband met de voorbereiding van het nieuwe bestemmingsplan willen we graag inzichtelijk krijgen hoe de bedrijfsmatige activiteiten in het buitengebied zich hebben ontwikkeld en gaan ontwikkelen. Vandaar dat wij druk bezig zijn met een inventarisatie van de bouwblokken. In het kader hiervan is aangegeven dat eind mei/begin juni hiervoor gesprekken zouden plaatsvinden. Inmiddels is gekozen voor een andere opzet, vandaar dat u ook nog geen uitnodiging heeft gehad. Wij informeren u op korte termijn hoe wij de bouwblokkeninventarisatie zullen vormgeven.

Initiatieven in het kader van de gebiedsvisies
Als onderdeel van het nieuwe bestemmingsplan worden gebiedsvisies opgesteld. Tijdens diverse voorlichtingsavonden eind februari/begin maart zijn deze gebiedsvisies aan u gepresenteerd. De gebiedsvisies beschrijven de ontwikkelingsmogelijkheden binnen de kernrandzones van het buitengebied. In de kernrandzones zijn in principe meer mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen dan in het overige buitengebied. Dit betekent echter niet dat in kernrandzones zonder meer alle nieuwe ontwikkelingen mogelijk zijn. Als voorwaarde geldt in ieder geval dat er sprake moet zijn van een ruimtelijke kwaliteitsverbetering.
Wij hebben u verzocht uw ideeën voor de gebieden waarvoor een gebiedsvisie is opgesteld aan ons kenbaar te maken. Inmiddels zijn bij ons diverse verzoeken binnengekomen. Wij gaan nog bekijken op welke wijze bij nieuwe ontwikkelingen invulling kan/moet worden geven aan het begrip ruimtelijke kwaliteitsverbetering. Om deze reden kunnen wij op dit moment dan ook nog niet beoordelen of de ingekomen initiatieven passen binnen de opgestelde gebiedsvisies. Zodra er meer duidelijkheid is over de wijze waarop kwaliteitsverbetering bij nieuwe ontwikkelingen plaats moet vinden, zullen wij u hierover nader berichten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. de Ruiter, afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, telefoon (0412) 45 88 88.