Gemeente Geertruidenberg


Nieuwe brochure Wmo

Onder de titel `Meedoen Geertruidenberg' heeft de gemeente een nieuwe brochure gemaakt over de Individuele voorzieningen waarop inwoners van de gemeente een beroep kunnen doen vanwege de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U kunt de brochure ophalen in de gemeentewinkel of hier downloaden.

In de brochure wordt uitgelegd wat de wet inhoudt. Het doel van de Wmo is om mensen met beperkingen in staat te stellen zo lang mogelijk actief deel te nemen aan de samenleving. Het verstrekken van voorzieningen is een onderdeel van de Wmo. Het gaat dan om zaken als hulp bij het huishouden, woonvoorzieningen, rolstoelen of vervoersvoorzieningen.

In de brochure worden al deze aspecten uitgebreid toegelicht en is ook aangegeven wie voor de voorzieningen in aanmerking komen. Ook is de aanvraagprocedure voor de diverse voorzieningen beschreven.

Meer informatie over de brochure of over de Wmo in het algemeen is verkrijgbaar via de Gemeentewinkel. Die is bereikbaar onder nummer 579 579. Persoonlijk langskomen kan op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Verder is er informatie te vinden via thema's > zorg, welzijn en onderwijs > Wmo.