Gemeente Schiedam


Juli

Start werkzaamheden herinrichting Mgr. Nolenslaan

16 juli 2008

Nu de werkzaamheden op het Nieuwlandplein zijn afgerond, wordt deze week gestart met de herinrichting van de Nolenslaan. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het herinrichten van het voetgangersgebied, de fietspaden en de parkeerplaatsen. De straattegels worden verwijderd en nieuwe tegels worden aangebracht. De fietspaden worden voorzien van rood asfalt en de riolering wordt (deels) vervangen. Daarnaast wordt het oude straatmeubilair (zitbank en prullenbak) vervangen door nieuw meubilair. In week 29 wordt gestart met rioleringswerkzaamheden onder de parkeerplaatsen.

Het werkgebied ligt tussen de Loeffstraat en de Piersonstraat. Er wordt gewerkt op maandag tot en met vrijdag van circa 7.00 uur tot circa 18.00 uur. In de bouwvak wordt er doorgewerkt en indien nodig wordt ook in de avonduren en op zaterdagen doorgewerkt. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november 2008. Indien de werkzaamheden door onvoorziene omstandigheden niet op 1 december 2008 zijn afgerond, dan wordt een en ander opgeschort tot begin januari 2009. In de maand december vinden er dus geen werkzaamheden plaats.

De werkzaamheden hebben gevolgen voor voetgangers, winkelend publiek en (brom)fietsers. Daar waar nodig worden maatregelen getroffen (loopplanken etc.). Uiteraard zal worden geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken.

De Mgr. Nolenslaan ligt in een belangrijk woon- en winkelgebied. De bereikbaarheid, die van groot belang is voor bewoners, ondernemers en winkelend publiek, heeft dan ook alle aandacht. Het winkelcentrum blijft tijdens de werkzaamheden te allen tijde bereikbaar. Het bestemmingsverkeer (bewoners, toeleveranciers e.a.) wordt omgeleid via de Colijnstraat. De werkzaamheden zorgen uiteraard voor verkeershinder, bijvoorbeeld overdag met parkeren. De rijweg blijft bereikbaar, maar op bepaalde momenten zal stagnatie of hinder voor het verkeer ontstaan.
Klik hier voor meer informatie.