Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 17 juli 2008

Amsterdam Hidden Treasures biedt deze zomer festivals,mode en design

In 2008 geeft Amsterdam haar mooiste geheimen prijs. Onder de noemer 'Amsterdam Hidden Treasures' presenteert Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) dit jaar vele verrassende toeristische en culturele bezienswaardigheden aan bezoekers uit binnen- en buitenland. Naast de permanente bezienswaardigheden worden ook bijzondere evenementen georganiseerd. Voor ingewijde Amsterdammers zullen deze niet altijd tot de 'verborgen schatten' behoren, maar des te meer voor buitenlandse toeristen en bezoekers uit Nederland. De komende maanden staat Hidden Treasures vooral in het teken van festivals en mode & design.

Amsterdam Festivals

Vanaf midden juli tot eind oktober biedt Amsterdam maar liefst 25 festivals Van 28 juli tot en met 3 augustus kleurt Amsterdam roze tijdens de Gay Pride. Hoogtepunt is de jaarlijkse Canal Parade op zaterdag 2 augustus, een carnavaleske stoet van zo'n honderd grote en kleine boten varend door de grachten. Ongeveer tegelijkertijd, van 1 augustus tot en met 17 augustus, opent Theaterfestival De Parade haar poorten. Met 67 verschillende voorstellingen, een uitgebreide Kinderparade en iedere avond live muziek biedt de Parade een sfeervol avondje uit. En van16 tot en met 24 augustus staat Amsterdam in het teken van het Grachtenfestival, het jaarlijkse muziekfestival met vooral veel klassieke muziek op bijzondere locaties in de stad. Eind augustus staat traditioneel in het teken van de Uitmarkt: de nationale opening van het theaterseizoen. De Uitmarkt, van 29 tot en met 31 augustus vindt dit jaar plaats in het Oostelijk Havengebied. Meer informatie: www.amsterdamfestivals.nl

Mode & Design

Van 19 tot en met 28 juli staat Amsterdam in het teken van de Amsterdam International Fashion Week. Op diverse locaties in de stad vinden evenementen, expositie en feesten plaats. Maar natuurlijk zullen alle ogen gericht zijn op de Catwalk die dit jaar staat opgesteld in het Cutluurpark Westergasfabriek. Daar presenteren de meest veelbelovende modeontwerpers hun mooiste creaties. Maar niet alleen daar, want onder regie van Redlightfashion worden kleding, schoenen en accessoire op de Walletjes gepresenteerd in voormalige peeskamertjes.