Tweede Kamerlid Sander de Rouwe maakt `slippertje'


GASZ!, het platform voor jonge automobilisten geïntroduceerd

APELDOORN, 20080717 -- Het Prodrive Trainingscenter in Lelystad vormde woensdag 16 juli het decor voor de uitreiking van het eerste nummer van GASZ!Magazine aan Sander de Rouwe, Tweede Kamerlid voor het CDA. GASZ! is het nieuwe crossmediale platform voor jonge automobilisten waarin alle `ins en outs' die het bezit van rijbewijs B met zich meebrengt worden behandeld

In het dagelijks verkeer zorgt de groep jonge automobilisten statistisch gezien voor de meeste verkeersongelukken. De politiek neemt daarom de laatste jaren maatregelen om het risico voor deze groep kleiner te maken, bijvoorbeeld door het puntenrijbewijs. "Den Haag is er echt wel mee bezig", aldus Rik ten Wolde van Young Drivers Impaqed, "wat we alleen jammer vinden is dat de maatregelen van bovenaf opgelegd worden. Als jongeren het gevoel hebben dat het opgeheven vingertje in de buurt is, haken ze af".

Daarom heeft Young Drivers Impaqed in samenwerking met o.a. Veilig Verkeer Nederland, BOVAG en Vredestein GASZ! gelanceerd: een gratis jongerennetwerk dat bestaat uit een magazine, goodiebox en een interactieve website. GASZ! wordt gemaakt vóór en dóór Young Drivers en geeft tips op gebied van verkeersveiligheid, keuzevrijheid, mobiliteit, autokosten en -aankooptips, geld verdienen met je rijbewijs en hot spots. Ook kunnen Young Drivers ervaringen met elkaar delen.

Het eerste GASZ!Magazine is zojuist van de persen gerold en werd op het circuit van Prodrive Training in Lelystad uitgereikt aan Sander de Rouwe. De Rouwe is als relatief jong kamerlid veel bezig met jongeren in het verkeer: "GASZ! heeft volgens mij dé manier gevonden jonge rijders samen te brengen en dat is erg belangrijk". Artikelen als `Brik of Beauty', `Hoe vertel ik het m'n pa' en `Shit Happens' behandelen allerlei situaties waar jonge rijders in terecht kunnen komen. Hoe moet je bijvoorbeeld handelen na een aanrijding of wat staat je te wachten als gaat rijden in het buitenland. Verder laten de eerste auto-ervaringen van rolmodellen en andere ervaringsverhalen zien wat allemaal mogelijk is met je rijbewijs.

GASZ! richt zich op de jaarlijks 185.000 beginnende automobilisten. Een jaarabonnement op GASZ!Magazine is gratis aan te vragen voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar. De GASZ!Box, vol met handige goodies, wordt eenmalig gratis verzonden, als beloning voor het halen van het rijbewijs. Op gasz.nl kunnen deze rijders zich registeren en krijgen daarmee direct toegang tot de interactieve mogelijkheden van de site. Later zullen een televisieformat en mobiele toepassingen aan het GASZ! netwerk worden toegevoegd.





Ingezonden persbericht