Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Karavaan groter dan ooit
Ruim 15.000 extra kaarten in verkoop

Haarlem - 30 mei 2008
Reizend theaterfestival Karavaan trekt van 17 juli tot en met 10 augustus door Noord-Holland. Het festival maakt dit jaar een grote groei door en brengt maar liefst twintig theaterproducties naar de kop van Noord-Holland. Karavaan verdubbelt hiermee het aantal kaarten voor de locatievoorstellingen van 10.000 in 2007 naar 20.000 kaarten in 2008. Nieuw bij Karavaan zijn de minivoorstellingen, een korte voorstelling voor een kleine prijs. Ook hiervoor zijn ruim 5.000 kaarten beschikbaar.

Theater op locatie
Karavaan is een theaterfestival op locatie. Soms ondersteunt de locatie het verhaal, de andere keer vormt de locatie juist het uitgangspunt. VocaalLAB bezocht de Willibrordus-kapel in Heiloo en was geraakt door die ruimte. Speciaal voor deze kerk hebben zij Koepelzang gemaakt, een theatraal concert waarin oosterse en westerse muziek elkaar ontmoeten. Ook een lokaal verhaal kan aanleiding zijn voor een voorstelling, zoals Brieven naar Zee van Carla Hardy. De voorstelling is gemaakt op basis van brieven die de Texelse schippersvrouw Aagje Luijtsen schreef aan haar man op zee aan het eind van de 18e eeuw. Deze voorstelling wordt gespeeld in de Zeemanskerk in Oudeschild op Texel. Zo zijn tal van Karavaanvoorstellingen verbonden aan de omgeving.

Gratis programmering
Naast de locatievoorstellingen reist Karavaan door Noord-Holland met straattheaterdagen en festivalharten. Samen goed voor ruim tweehonderd gratis activiteiten. Het festivalhart is een bruisende ontmoetingsplek met volop gratis activiteiten: straattheater, dansavonden, veel muziek en elke dag leuke activiteiten voor kinderen. Het gratis muziekprogramma van Karavaan herbergt vele stijlen. Het zijn de bands die je graag wilt ontdekken. Bands die van de begaande paden afgaan en prettig in het gehoor liggen zoals Lavalu, Shane Shu, L'Chaim en De Kift. Een bijzondere plek in het programma is vrijgemaakt voor het theaterlied met Astrid Nijgh, Nina La Croix en Speelman en Speelman.

De kaartverkoop voor Karavaan is gestart via www.karavaan.nl.

Einde persbericht

---