Politie Hollands Midden


Datum: 17 juli 2008


Katwijk / Rijnsburg Politie ontdekt hennepkweek in woningen
Drie tips via Meld Misdaad Anoniem hebben er voor gezorgd dat de politie woensdag 16 juli drie woningen in de gemeente Katwijk bezocht en daar hennepkweek ontdekte. Niemand was bij het bezoek van de agenten thuis. Er zijn dan ook nog geen aanhoudingen verricht.
In Rijnsburg werd in een flatwoning een kwekerij met 200 hennepplanten ontdekt. Er was ook sprake van diefstal van stroom. In een woning van de Te Brittenstraat en de Talmastraat in Katwijk werd eveneens kweek ontdekt. Het gaat hier om respectievelijk 300 en 5 plantjes.
In alle gevallen zijn de hennepplantjes geruimd en vernietigd.

Tip de politie
De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken.

Noordwijk Opgepakt wegens het gooien van eieren
De politie heeft op donderdag 17 juli, rond 03.55 uur, drie jongens opgepakt wegens het gooien van eieren naar voorbijrijdende auto's. De politie kreeg meldingen binnen van automobilisten die bekogeld waren in de buurt van het Bonnikeplein. Agenten gingen erop af en konden drie verdachten aanhouden. De drie verdachten, een 17 jarige Voorhouter en twee jongens van 18 jaar uit Noordwijk zijn overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau bleek dat de eieren gestolen waren, vermoedelijk uit een garagebox. Niet alleen waren er eieren gegooid, een auto die geparkeerd stond op het parkeerterrein van de Vomar was besmeurd met eieren. Het is niet zeker of de aangehouden verdachten daar voor verantwoordelijk zijn. De politie zet het onderzoek voort.

Noordwijk Verkeersongeval
Op woensdag 16 juli, rond 18.25 uur, is er een aanrijding ontstaan op de kruising van de Nieuwe Offemweg met het Lijsterpad. Een 57 jarige vrouw uit Noordwijk reed over de Nieuwe van Offemweg, komende uit de richting van de Hogeweg. Zij wilde linksaf het Lijsterpad inslaan, maar verleende daarbij geen voorrang aan een tegemoetkomende automobilist, een 21 jarige Noordwijker. Deze bestuurder en zijn passagier, een 22 jarige Noordwijker, zijn naar de huisartsenpost gegaan voor controle. De automobiliste is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Lisse Scooter onderuit
Een 59 jarige man uit Hillegom is op woensdag 16 juli, rond 17.45 uur, met zijn scooter onderuit gegaan op het fietspad langs de Stationsweg. De man raakte gewond aan zijn hoofd en is met spoedtransport naar het LUMC gebracht. De oorzaak van de valpartij is niet bekend, de verkeersdienst van de politie doet daar onderzoek naar.

Leiden Dealers in verdovende middelen opgepakt
De politie heeft donderdag 17 juli rond 02.20 uur drie mannen uit Leiden van 19, 21 en 23 jaar aangehouden die in de Kaardesteeg bezig waren drugs te verhandelen. Dit gebeurde vanuit een auto. De aangehouden verdachten zijn twee verkopers en één koper. De politie trof bij de mannen in totaal acht wikkels met een gebruikershoeveelheid cocaïne aan. De verdovende middelen zijn in beslag genomen en de verdachten zijn voor het onderzoek ingesloten.

Leiden Aanhouding voor heling of diefstal fiets
De politie heeft woensdag 16 juli rond 18.25 uur op de Pieter Bothstraat een 16 jarige jongen uit Leiderdorp aangehouden. Agenten zagen hem rijden op een vrij nieuwe Gazelle damesfiets waarvan aan het slot het één en ander niet klopte. Dat vestigde het vermoeden dat de fiets gestolen of geheeld was. De jongen hield echter vol dat hij de fiets gevonden had. De fiets is in beslag genomen. Er is nog geen aangifte van diefstal van de fiets. De politie zal onderzoek doen naar de rechtmatige eigenaresse van de fiets. De verdachte is weer heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsendiefstal en heling aanpak

Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website www.fietsendiefstal.nl kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan overigens via www.politie.nl.

Alphen aan den Rijn Aanhouding voor bedreiging
Een 31 jarige man uit Alphen aan den Rijn is donderdag 17 juli rond 01.10 uur op de Hooftstraat aangehouden nadat hij daar de eigenaar van een horecagelegenheid en vier anderen met de dood had bedreigd. De man was daar al eerder vervelend geweest en was toen aangezegd dat hij zich daar niet meer mocht laten zien. Dit deed hij vannacht desondanks wel en werd gevraagd de zaak te verlaten. Daarop begonnen de bedreigingen. De verdachte is voor het onderzoek ingesloten.

Gouda Aanhouding na verkeersconflict
De politie heeft woensdag 16 juli een 68 jarige man uit Stolwijk aangehouden. De aanleiding voor deze aanhouding was dat de man na een verkeersconflict op een parkeerterrein aan de Lekkenburg een 28 jarige vrouw uit Gouda had bedreigd en haar autospiegel met zijn auto er af reed. Dit gebeurde rond 17.40 uur en nadat de vrouw uit een parkeervak was gereden. Na het conflict ging de man er met zijn auto vandoor. Daarbij nam hij nog een getuige op de motorkap. Deze kwam er verder goed af. De politie wist de man later te achterhalen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwerkerk aan den IJssel Stenengooiers aangehouden
De politie heeft woensdag 16 juli rond 22.45 uur twee mannen uit Nieuwerkerk aan den IJssel opgepakt voor het vernielen van twee ruiten van het Station aan het Stationsplein. Met stenen werden deze ruiten ingegooid. Dankzij getuigen konden de mannen worden opgepakt. Eén van de getuigen volgde hen en liet de politie weten waar ze waren. Het vermoeden is dat er ook stenen zijn gegooid naar een passerende trein. Dit wordt nog onderzocht. De verdachten zijn voor het onderzoek nog ingesloten.

Zevenhuizen Zonder rijbewijs en toestemming met auto rijden
De politie heeft donderdag 17 juli rond 00.45 uur op de Middelweg een 18 jarige meisje uit Rotterdam aangehouden omdat zij zonder rijbewijs en zonder toestemming reed in een auto van een familielid. Het familielid wist niet dat ze haar auto had gepakt en er mee was gaan rijden. Een 17 jarige jongen uit Bruinisse die bij haar in de auto zat werd eveneens aangehouden. Omdat hij van alles niets wist werd uiteindelijk beslist dat hij niet medeplichtig was aan 'Joyriding'. Tegen het meisje maakt de politie wel proces-verbaal op voor dat feit.


--- einde berichten ---
---


Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459801
Fax 071-5459305


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --