Gemeente Alphen-Chaam


De subsidieregeling voor de sloop van ongewenste bebouwing in het buitengebied is van start gegaan. U kunt nog tot en met 15 september 2008 subsidie aanvragen voor het slopen van oude bedrijfsgebouwen, stallen en kassen in het buitengebied van de gemeente Alphen-Chaam.

Er wordt tot maximaal 25,00 per m2 subsidie verstrekt voor de sloop van gebouwen op een sloopperceel. De woning, bijgebouwen tot 200 m2 en cultuurhistorisch waardevolle gebouwen kunnen blijven staan. Voor locaties in de reconstructiezone landbouwontwikkelingsgebied kan geen subsidieverzoek worden ingediend.

Het doel van de regeling is om zoveel mogelijk voormalige agrarische bedrijfsbebouwing in het buitengebied te slopen. Het gaat dus om locaties die niet meer in agrarisch gebruik zijn.

Informatie en subsidieaanvraagformulieren
De voorwaarden waaronder subsidie wordt toegekend, kunt u lezen in de verordening Gemeentelijke Subsidieverordening sloop ongewenste bebouwing buitengebieden het Uitvoeringsdocument Sloopsubsidie. De verordening, het uitvoeringsdocument en het aanvraagformulier vindt u op de website www.alphen-chaam.nl. Ook kunt u deze documenten op het gemeentekantoor inzien.

Mocht u vragen hebben met betrekking tot de sloopsubsidie kunt u contact opnemen met de heer B.van Strien, afdeling Beleid & Beheer, tel: 013-5086650.

© 2006 Gemeente Alphen-Chaam Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend