Gemeente Schiedam


Juli

Waterweggemeenten werken samen aan Centra voor Jeugd en Gezin

16 juli 2008

De gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zetten zich in voor de verbetering van de zorg gericht op kinderen, jongeren en gezinnen. Vorige week dinsdag tekenden de wethouders van de drie gemeenten samen met vertegenwoordigers van de betrokken partners een intentieovereenkomst om te komen tot de ontwikkeling van Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) in de Waterweggemeenten.

De ontwikkeling van Centra voor Jeugd en Gezin is zowel lokaal, subregionaal (de Waterweg-gemeenten) als stadsregionaal (Stadsregio Rotterdam) in volle gang. De drie gemeenten zijn in het kader van het stadsregionale programma Ieder Kind Wint samen benoemd als koplopergemeente. Dit houdt in, dat zij het CJG-concept gezamenlijk uitwerken. Het doel is om in elke gemeente een CJG te vestigen.

De intentieovereenkomst is ondertekend door:
staand v.l.n.r. mw. M. de Sterke (WSNS), dhr. F.A.M. Bongaerts (Stichting MDNW), mw. A.M.J. van der Wel (Bureau Jeugdzorg), dhr. C.S.J.M. de Vet (GGD-RR), mw. C. Groenendijk (Careyn), mw. K. van der Velden (Steunpunt Onderwijs)
zittend v.l.n.r. wethouder C.A.C. Daskalakis (gemeente Schiedam), wethouder A. Attema (gemeente Vlaardingen), wethouder J. Luijendijk (gemeente Maassluis)