Gemeente Sneek


fusieproces zuidwesthoek

Bruins Slot informateur fusieproces Zuidwesthoek

Harm Bruins Slot De gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Nijefurd, Sneek, Wûnseradiel en Wymbritseradiel zetten een belangrijke stap in het proces van de herindeling. Harm Bruins Slot wordt de informateur voor dit fusieproces in Zuidwest Fryslân. Zijn opdracht is om de herindelingvarianten in beeld te brengen, die kunnen rekenen op een zo groot mogelijk draagvlak.

De heer Bruins Slot verricht daarmee verkennend werk in opdracht van de zes gemeenten. De kaders van zijn opdracht worden bepaald door al eerder genomen besluiten van de diverse gemeenteraden. De gemeenteraden hebben daarbij elk een eigen proces gevoerd, waarbij de inwoners van de gemeenten zijn betrokken. De gemeenteraden streven naar herindeling per 1 januari 2011 en willen daarmee een duurzame vergroting van de bestuurskracht in de zuidwesthoek van Fryslân realiseren.

Naast bovengenoemde gemeenten gaat hij in gesprek met de overige zuidwesthoekgemeenten Lemsterland en Littenseradiel, de buurgemeenten Harlingen en Skarsterlân, de provincie Fryslân en het Rijk.

Klik hier voor het dossier Herindeling Zuidwesthoek van de gemeente Sneek

"Harm Bruins Slot beschikt over zeer ruime kennis van het lokaal bestuur en de ontwikkelingen in het openbaar bestuur en weet daarbinnen met gezag te opereren. We wachten met veel belangstelling zijn bevindingen af," aldus burgemeester Boekhoven van de gemeente Nijefurd mede namens zijn collega-burgemeesters.

Achtergrond Bruins Slot
Harm Jan Egbert Bruins Slot (Nijkerk, 16 augustus 1948) werkte na zijn studie rechten als ambtenaar bij de gemeenten Voorschoten en Apeldoorn. Tot voor kort was hij voorzitter van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). In 1978 werd hij burgemeester van de gemeente Winsum, en daarna van Zeewolde, Ridderkerk en Apeldoorn. Hij is lid van het CDA. In 1998 werd hij hoofddirecteur van de Informatie Beheer Groep in Groningen en in 2000 secretaris-generaal bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In 2003 volgde hij Gerrit-Jan Wolffensperger op als voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO (voorheen genoemd het hoofdbestuur van de Publieke Omroep (PO) en NOS).