Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 17-07-2008

Erger voorkomen

AMERSFOORT- In de nacht van woensdag op donderdag werd een brand in een auto voorkomen. Omstreeks 00.10 uur waren agenten aan het surveilleren aan het Achter Davidshof. Zij zagen een lichtflits bij een voorband van een bestelauto. Zij gingen poolshoogte nemen zagen dat een band van de auto in brand stond. Deze werd geblust en erger kon worden voorkomen. De politie gaat vermoedelijk uit van brandstichting en getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900-8844, Eemland zuid.

Over het hoofd

LEUSDEN- Op woensdagochtend raakte een fietsster gewond bij een aanrijding. Omstreeks 08.30 uur reed een 33-jarige fietsster uit Leusden over de Tijmensepoort met de kruising Burgemeester van der Postlaan. Een 37-jarige automobiliste uit Leusden zag haar over het hoofd en een aanrijding was een feit. De 33-jarige kwam op de motorkap terecht en kwam vervolgens hard op de weg terecht. Omdat de 33-jarige vrouw zwanger is, werd zij uit voorzorg vervoerd naar ziekenhuis.

Koperdief

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden met gestolen koper in zijn bezit. Omstreeks 05.20 uur zagen agenten tijdens hun surveillance een man staan met een volgeladen fietskar. In deze kar lagen buizen koper en elektriciteitskabels. Over de herkomst kon de man niet veel vertellen en hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verzet bij aanhouding

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag ging een aanhouding van een gesignaleerde niet zonder slag of stoot.

Omstreeks 16.30 uur werd een 19-jarige man uit Amersfoort aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond. Terwijl de agenten bezig waren met hem kwamen drie bekenden van de man aanlopen en begonnen de agenten te belemmeren. Bij deze worsteling werden vermoedelijk enkele goederen uit zijn zak gehaald en meegenomen. Nadat de 19-jarige was aangehouden en ingesloten op het politiebureau werden de drie andere mannen, in de leeftijd van 16 tot 21 uit Amersfoort, in de omgeving aangehouden voor belemmering.