Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


17 jul 2008

Docentenstages gezamenlijk organiseren

De Stichting van de Arbeid, MBO Raad, HBO-raad, VO-raad en Colo hebben een advies uitgebracht aan de sociale partners, de kenniscentra en de MBO instellingen om gezamenlijk docentenstages te gaan organiseren. Ook moeten praktijkopleiders van bedrijven meer bij het onderwijs op school worden betrokken.

De behoefte aan uitwisseling tussen praktijkopleider en begeleider vanuit de onderwijsinstelling wordt duidelijk aan beide kanten gevoeld. Vanuit het bij elkaar in de keuken kijken, maken betrokkenen afspraken en plannen hoe tot samenwerking kan worden gekomen waarbij zij gelijkwaardige partners zijn. Het wederzijds belang staat voorop.

Om deze kennisuitwisseling te bevorderen, is tijdens de Participatietop (juni 2007) afgesproken dat de Stichting van de Arbeid gaat bezien op welke wijze docentstages 1) kunnen worden gestimuleerd. Onderdeel hiervan is ook hoe kan worden bevorderd dat aankomende docenten tijdens hun opleiding kennis nemen van de praktijk in het bedrijfsleven en van het ondernemerschap. De Stichting van de Arbeid roept het kabinet op voor deze inspanningen FES middelen beschikbaar te stellen.

Document Aanbevelingen Docentenstages


1) Waar geschreven wordt over 'docentstages' worden zowel stages van docenten in het bedrijfsleven als het doceren door praktijkopleiders in het onderwijs bedoeld.

*

*

*

*

*

*


* 25, 26, 27 en 28-08-2008
Zomerschool 7 Principes voor een rijke leeromgeving
* 07-09-2008
Leergang Tijdwinst door taalbeleid
* 10,11,12 en 13-09-2008
17th AEEE conference "The Profits of Partnership"