Optiekketen komt seniore automobilist te hulp

16/07/2008 16:53

Pearle

Optiekketen komt seniore automobilist te hulp

Pearle geeft 75% korting aan alle 75-plussers

SOESTERBERG, 16 juli 2008 - Het nieuws deze week dat de 75-plussers vaker schuldig zijn aan het veroorzaken van verkeersongevallen heeft Pearle Opticiens doen besluiten per direct een speciale actie voor deze doegroep in het leven te roepen. Alle mensen van 75 jaar en ouder krijgen 75% korting op hun montuur. De actie loopt tot eind juli 2008.

De kortingsactie past in de huidige campagne van Pearle Opticiens waarin zij aandacht vraagt voor de relatie tussen goed zien en verkeersveiligheid. De optiekketen doet dit naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek door de afdeling Oogheelkunde van het VU medisch centrum dat uitwijst dat 1 op de 10 automobilisten niet optimaal ziet. 1 op de 32 verkeersdeelnemers van 56 jaar en ouder voldoet zelfs niet aan de minimale eis die de Europese Unie aan het gezichtsvermogen stelt.

Annemarie Schomaker van Pearle Opticiens: "Er zijn zoveel factoren die verkeersdeelname tot een risicovolle onderneming maken. Het gezichtvermogen is nu bij uitstek iets dat de automobilist zelf kan beïnvloeden. Je wilt toch zeker zelf ook niet met een minder dan optimaal zicht het verkeer in! Met onze actie speciaal voor de seniore rijder hopen wij in ieder geval het slecht zien als oorzaak voor een verhoogd ongevalsrisico weg te nemen."

Pearle heeft als enige optiekketen in Nederland het Optiekkeurmerk van het Keurmerkinstituut. Dit keurmerk garandeert deskundigheid en onafhankelijkheid en wordt officieel aanbevolen door Veilig Verkeer Nederland. Kijk voor meer informatie op www.pearle.nl.





http://www.pearle.nl