Gemeente Soest

Met Belgerinkel naar de winkel

Datum: 17/07/2008

Meer dan 60 inwoners winnen een prijs

Vrijdag 11 juli 2008 was het zover. De hoofdprijs van de actie 'met Belgerinkel naar de winkel', een gloednieuwe fiets, is uitgereikt door wethouder Paul Lemmen en dhr. Boshuis van de fietszaak Profile. Mevrouw T. Hogeveen uit Overhees (Soest) was de gelukkige.

Mevrouw Hogeveen wint een fiets.

Het lot van de hoofdprijs had niet beter kunnen vallen. Mevrouw Hogeveen fietst elke dag om haar boodschapjes te doen. Ze fietst haar hele leven al op tweedehands fietsen. Mevrouw Hogeveen wilde het eerst dan ook niet geloven dat de gloednieuwe damesfiets voor haar bestemd was. Toen ze aan het idee gewend was, sprong ze een gat in de lucht.

Mevrouw Hogeveen fiets elke dag om haar boodschappen te doen.

Na de uitreiking liet ze man en dochter achter bij het gemeentehuis en reed ze zo trots als een pauw naar huis terug.

Behalve mevrouw Hogeveen vielen er nog ruim 60 Soesters en Soesterbergers in de prijzen. Al deze mensen hebben een prijs gewonnen, variërend van een cadeaubon van 5 en een barbecuepakket tot een reisföhn en fietskaarten van de provincie.

De actie 'Met belgerinkel naar de winkel' liep van 10 mei tot en met 28 juni 2008 in de gemeente Soest. Het doel van de actie was om mensen wat vaker de fiets te laten pakken, met name voor de korte ritjes in het dorp zelf.

Het motto van de actie luidde: "Fiets en je wint altijd!"

Fietsen is gezond, fietsen is schoon (vervuilt de lucht niet) en door mee te doen aan de actie kon je ook nog eens leuke prijzen winnen. We hopen dat er volgend jaar - als de actie weer wordt georganiseerd - nog meer mensen meedoen aan deze actie.

Nu zijn er in totaal 565 volle spaarkaarten (565 x 10 stempels) ingeleverd. Dat betekent dat er: 1921 kg CO2 niet is uitgestoten, dat er 2825 aan autokosten is bespaard en dat er ongeveer 11300 km (uitgaande van een gemiddeld fietsritje van 2 km per stempel) is gefietst tijdens de actieperiode.

.