Gemeente Gilze en Rijen

Samenwerkingsovereenkomst ontwikkeling Broekakkers-Oost ondertekend

Burgemeester R.H. Roep en de heer H.J.L.M.T. Roozen hebben woensdagmiddag 16 juli namens respectievelijk de gemeente en de Fa. Roozen-Van Hoppe Bouw en Ontwikkeling BV een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Met deze overeenkomst gaan gemeente en projectontwikkelaar een samenwerking aan bij het ontwikkelen en realiseren van Broekakkers-Oost (fase 1) in Gilze. De samenwerking is vooral gericht op het bouw- en woonrijp maken van het plangebied van ongeveer 17 hectare uitgeefbare grond. Daarnaast is het de bedoeling een groene strook langs de Langenbergseweg te realiseren. Deze strook wordt een ecologische verbindingszone en dient gedeeltelijk ook als regionale wateropvang.

Uniek voor Gilze en Rijen
Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst zijn een Commanditaire vennootschap (CV) en een Besloten Vennootschap (BV) opgericht. De BV zal als beherend vennoot van de CV handelen. In de Broekakkers-Oost Beheer BV zijn beide partijen vertegenwoordigd. Na het bouw- en woonrijp maken van de grond is de BV ook verantwoordelijk voor het uitgeven van de bedrijfskavels. Een dergelijke constructie komt elders in Nederland wel vaker voor om een goede samenwerking te garanderen. Voor onze gemeente is het echter de eerste keer. En daarmee is dit voor de gemeente een bijzondere vorm van samenwerking met een marktpartij.