Politie Gelderland-Zuid

Vierde alcoholcontrole Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 17-07-2008 o Team Verkeershandhaving van de Politie Gelderland-Zuid houdt rondom de Vierdaagsefeesten grootschalige alcoholcontroles. Woensdagavond kreeg het Team Verkeershandhaving assistentie van de KLPD. Op de vijfde avond van de Vierdaagsefeesten werd gecontroleerd op de Graafseweg. Tijdens deze controle hebben 1385 bestuurders meegewerkt aan de blaastest op straat. Uiteindelijk hadden 9 bestuurders teveel gedronken.

Twee bestuurders bliezen 410 ug/l. de overige bestuurders zaten allemaal tussen de 235 en 295 ug/l. Eén beginnend bestuurder (iedereen die op of na 30 maart 2002 zijn rijbewijs heeft gehaald) blies 170 ug/l. Er werd aan 1 bestuurder een rijverbod uitgereikt. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van een ID-bewijs.

Alcoholcontrole

Zes bestuurders zijn bekeurd voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Eén bestuurder werd bekeurd voor het rijden over de vluchtstrook. Tijdens de controle werd door twee motorrijders een stopteken genegeerd. Later werd één van deze motorrijders met de videoauto geklokt met 130 kilometer per uur waar 50 kilometer is toegestaan. Op het Palkerplein ging hij onderuit. De bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (14) Actuele dossiers

* Vierdaagse 2008

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig


* Naar boven

Laatst gewijzigd 17-07-2008 10:23 © Regio Gelderland-Zuid Privacy
Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode
Amsterdam-Amstelland
Brabant Zuid-Oost
Brabant-Noord
Drenthe
Flevoland
Fryslân
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands Midden
IJsselland
Kennemerland
KLPD
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Midden en West Brabant
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam-Rijnmond
Twente
Utrecht
Zaanstreek-Waterland
Zeeland
Zuid-Holland-Zuid
Overige politieorganisaties
[s?gelderland_zuid.nieuws.080717vierdealcoholcontrolevierdaagsefeesten ]