Gemeente Rhenen


Gebiedsvisie Grebbeberg

De gemeente Rhenen gaat samen met de provincie Utrecht een integrale visie op de Grebbeberg opstellen. De visie moet er voor zorgen dat ontwikkelingen in samenhang met elkaar kunnen worden opgepakt en elkaar versterken.

De gemeente en de provincie willen samen met partijen in het veld en de inwoners komen tot een gebiedsvisie voor de Grebbeberg. Vanuit diverse invalshoeken is de Grebbeberg een belangrijke locatie voor de gemeente Rhenen. De functies wonen, sporten en recreatie hebben er een plek.

De Grebbeberg herbergt ook bijzondere cultuurhistorische en natuurwaarden. De belangrijkste toeristisch-recreatieve trekker, Ouwehands Dierenpark, van de gemeente is er gevestigd.

De ontwikkelingen en activiteiten op en rond de Grebbeberg zijn even talrijk als divers. Verschillende partijen hebben plannen voor de Grebbeberg. Het programma Grebbelinie, de herstructurering van de N225, de ontwikkeling van Ouwehands Dierenpark en de plannen voor woningbouw bij Vogelenzang zijn hier enkele voorbeelden van.

De provincie Utrecht onderkent dat er veel ontwikkelingen zijn op en rondom de Grebbeberg. Ook vanuit de provincie zijn er wensen voor de berg. Zo wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn tot uitbreiding van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. En is door het programma Grebbelinie een ontwikkelingsplan opgesteld voor de Voet van de Grebbeberg. Ook wordt gezocht naar een locatie voor een groene entree van het Nationaal Park in Rhenen.

Persbericht van 17 juli 2008.