Politie Groningen

Woensdag 16 juli 2008

Provincie Groningen, 16-07-2008

Groningen: broers wederom gepakt voor fietsdiefstal

De politie heeft dinsdagochtend de twee broers uit de stad (29 en 32 jaar) wederom aangehouden voor fietsdiefstal. Zij werden maandagavond ook al aangehouden voor het zelfde feit. Politieagenten gaven het duo na hun vrijlating een staart, omdat zij hadden aangegeven door te zullen gaan met het stelen van fietsen. In de Folkingestraat zagen de agenten de broers op een fiets rijden. Hierop werden beiden ingerekend en ingesloten. Na overleg met de officier van justitie werd besloten, dat zij deze week voor de rechtercommissaris zullen worden voorgeleid. De politie gaat op zoek naar de eigenaar van de herenfiets. Het betreft een zogenoemde Opoefiets, frame rood en zwart van kleur, spaken zijn voorzien van zilverfolie en zit bovendien een groene kikker op het stuur. De eigenaar kan zich melden bij de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alerte agenten lossen winkeldiefstal op

De politie heeft dinsdagmiddag op de Coehoornsingel een 27-jarige man uit Musselkanaal aangehouden voor winkeldiefstal. Surveillerende agenten zagen de Kanaalster in een portiek zitten en vermoedelijk drugs had gebruikt. Bij controle bleek de man geen verdovende middelen in zijn bezit te hebben. Wel troffen de dienders in een schoudertas twee spijkerbroeken en een eau de toilette bij de verdachte aan. Aan de goederen zaten nog de originele kaartjes met barcode. De man verklaarde in eerste instantie dat hij de goederen in Rotterdam had gekocht. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek al snel dat de kleding en het flesje met parfum afkomstig waren uit een kledingzaak in Haren. De verdachte bekende tijdens het verhoor de winkeldiefstal te hebben gepleegd. De politie maakt proces-verbaal op. De weggenomen goederen worden teruggegeven aan de eigenaar van de kledingzaak.

Groningen: meisje schuift met snorfiets onderuit

Een 16-jarig meisje uit Groningen is dinsdagavond op het Heerdenpad gewond geraakt bij een ongeval. Het meisje reed op haar snorfiets richting de Korrebrug. Zij schrok van een van rechts komende bromfietser. Het meisje kneep iets te hard in de remmen, waardoor zij onderuit ging. Door de val liep zij armletsel op. De 16-jarige werd met haar verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage gemaakt van het ongeval.

Groningen: snorfietser ontkomt niet aan controle

De politie heeft dinsdagnacht op de Oosterhamrikkade een 18-jarige snorfietser uit Groningen bekeurd. De snorfietser negeerde een stopteken en probeerde te ontkomen aan de controle. Hij werd echter snel klemgereden en aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Bovendien had hij de snorfiets ook niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: Stadjer met 28 bolletjes aangehouden

De politie heeft dinsdagnacht in de Muurstraat een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor de Opiumwet. De Stadjer werd gecontroleerd, omdat hij zonder verlichting fietste. Tijdens het bekeuringsgesprek viel het de agent op dat hij van zijn rechterhand een vuist maakte. Hij bleek 28 bolletjes met vermoedelijk cocaïne in zijn hand te hebben. De verdovende middelen werden in beslag genomen. De drugs werden in beslag genomen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildervank: alcomobilist rijdt door na aanrijding

De politie heeft dinsdagavond een 28-jarige automobilist uit Wildervank aangehouden. De man was in de Ericastraat in Wildervank tegen een geparkeerde auto aangereden. Vervolgens is hij doorgereden naar Bareveld. Volgens getuigen reed hij daar met hoge snelheid en met piepende band rond. Uiteindelijk is hij gestopt bij een benzinestation. Een passant wist de autosleutels uit de auto te halen. De automobilist is overgedragen aan de gealarmeerde politie. De Wildervankster bleek onder invloed van 2,2 promille alcohol. Hierop is de man aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Zijn auto en de aangereden auto zijn beiden voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Noordhorn: bijrijder scooter gewond

Een 18-jarige vrouw uit de gemeente Zuidhorn is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw zat als bijrijder op een scooter. De 19-jarige scooterbestuurder uit Oude Pekela reed over de Rijksstraatweg in Noordhorn. Het tweetal werd over het hoofd gezien door een 67-jarige automobilist uit Noordhorn. De automobilist reed over dezelfde weg en sloeg links af. Hierbij ontstond een aanrijding met de scooter. De vrouw op de scooter liep een snijwond op aan haar been. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Appingedam: jongen geslagen

Een 17-jarige jongen uit Delfzijl is dinsdagavond in het gezicht geslagen. De jongen fietste over de Wijkstraat in Appingedam. Hij werd ingehaald door meerdere jongens. Eén van de jongens trok hem van de fiets en sloeg hem in het gezicht. De jongen liep hierbij een gekneusde kaak op. Hij wist zonder zijn fiets te ontkomen. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de ruzie is. De politie stelt een onderzoek in.

Grootegast: alcomobiliste aangehouden

De politie heeft dinsdagnacht een 37-jarige automobiliste uit Grootegast aangehouden. De vrouw reed met hoge snelheid over de Hoofdstraat in haar woonplaats. Agenten zetten de vrouw voor controle aan de kant. Zij bleek onder invloed van 1,1 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: betrapt bij poging diefstal

Een 33-jarige man uit Muntendam is dinsdagavond betrapt bij een poging diefstal. De man was van plan bij een bedrijf aan de Foxham in Hoogezand een boiler weg te nemen. In zijn tas had hij diverse inbrekersgereedschappen. Hij is aangehouden. De man mocht na verhoor het bureau verlaten. De inbrekersgereedschappen zijn achtergebleven. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Onderdendam, Bedumerweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 966, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Bedum, Boterdiep OZ: aantal gecontroleerde voertuigen: 784, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Sappemeer, De Vosholen: aantal gecontroleerde voertuigen: 464, aantal overtredingen: 120, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Groningen, Weg der Verenigde Naties: aantal gecontroleerde voertuigen: 5125, aantal overtredingen: 1004, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur. Maximumsnelheid is verlaagd vanwege wegwerkzaamheden. Van een 35-jarige Stadjer werd het rijbewijs ingevorderd. De man reed 129 km/uur en daarom 59 km/uur te hard.