Politie Groningen

Donderdag 17 juli 2008

Provincie Groningen, 17-07-2008

Ten Boer: gewonden bij kop-staartbotsing

Een 35-jarige automobilist uit de gemeente Eemsmond heeft woensdagochtend op de N360 bij Ten Boer een aanrijding veroorzaakt. De man botste in een moment van onoplettendheid op twee autos, die voor hem afremden. De bestuursters van beide autos zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 45-jarige automobiliste uit Appingedam en een 52-jarige automobiliste uit de gemeente Loppersum. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Appingedam: vervoer gevaarlijke stoffen niet in orde

Een 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Spijk heeft woensdagmiddag bekeuringen gekregen ter waarde van meer dan 6000 euro. De man vervoerde dieselolie in twee tanks op zijn vrachtwagen. Het vervoer van dieselolie valt onder gevaarlijke stoffen. De man werd op de Jan Bronsweg in Appingedam gecontroleerd. Daarbij bleek van alles niet in orde te zijn: geen vervoersdocument, geen gevarenkaart, geen brandblusser, geen benodigde uitrustingsmiddelen, geen oranje borden op het voertuig, de chauffeur was niet in het bezit van een certificaat voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en buiten de afgesloten tank was een kleine hoeveelheid dieselolie aanwezig. Agenten hebben de combinatie begeleid naar een geschikte locatie.

Hoogezand: politie rolt hennepkwekerij op

In een kelder van een woning aan de Houtmanstraat in Hoogezand is woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof in de kelder 150 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Het energiebedrijf heeft vastgesteld dat er illegaal stroom werd afgetapt. De 23-jarige bewoner moet zich vandaag op het bureau melden voor een verklaring.

Sappemeer: aanhangwagen veel te zwaar

Een 45-jarige automobilist uit Leeuwarden is woensdagmiddag bekeurd voor overbelading. De man reed met een aanhangwagen over de A7 bij Sappemeer. De aanhangwagen bleek bij controle 2500 kg te wegen, terwijl 750 kg maximaal was toegestaan. Bovendien mocht de auto maar maximaal 600 kg trekken. Ook de technische staat van de aanhangwagen liet te wensen over. De aanhangwagen is daarom achtergebleven op het politiebureau. Een deel van de lading is op een andere aanhanger overgeladen. Naast de bekeuring van 300 euro voor overbelading heeft de man een tweede bekeuring gekregen, omdat zijn auto niet verzekerd was.

Nieuweschans: verkeerscontrole

De politie heeft woensdagavond in samenwerking de KMAR het verkeer gecontroleerd op de A7 bij Nieuweschans. Daarbij is vier keer een overtreding geconstateerd op het gebied van de geluidsproductie van uitlaten. In alle gevallen is een bekeuring uitgeschreven en is het kentekenbewijs ingevorderd. Na een herkeuring kunnen de bestuurders het kentekenbewijs terugkrijgen. Overige overtredingen: te lange vrachtwagencombinatie, lichtdoorlatendheid autoruiten onvoldoende, hulpkoppeling onjuist bevestigd, overbelading, onjuiste verlichting, tachograaf niet gekeurd (2x).

Haren/Vries: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

De politie heeft woensdagmiddag op de snelweg A28 tussen Haren en Vries een 27-jarige man uit Assen bekeurd. De Drent werd geklokt op een snelheid van 170 km/uur, terwijl op de A28 een snelheidslimiet geldt van 120 km/uur. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De officier van justitie zal beslissen wat met de verdachte en zijn rijbewijs gaat gebeuren.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Appingedam, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 972, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ter Apel, Sellingerstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 224, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 758, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 950, aantal overtredingen: 127, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1417, aantal overtredingen: 179, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Gotenburgweg: aantal geregistreerde voertuigen: 734, aantal overtredingen: 98, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1480, aantal overtredingen: 99, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Rijksweg (N360): aantal geregistreerde voertuigen: 1540, aantal overtredingen: 193, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.