Siemens

Persbericht

0807.107

Den Haag, woensdag 16 juli 2008

Siemens achtergrondbelichting van objecten voor industriële beeldverwerking

Siemens heeft voor de beeldverwerking bij industriële automatisering een serie nieuwe belichtingselementen op de markt gebracht. De Nerlite LT430 backlights bestaat uit een serie achtergrondverlichtingen in diverse uitvoeringen. Met deze apparatuur krijgt men een scherp contrast bij het weergeven van de contouren van een object en voor het herkennen van de verschillende objectkanten. Met deze verlichtingselementen kan men ook bij objecten controleren of er bepaalde openingen wel of niet aanwezig zijn, bijvoorbeeld boorgaten.

De serie Nerlite LT430 achtergrondverlichtingen is leverbaar in zeven grootten van 47 x 59 mm tot 200 x 250 mm. De elementen zijn raamloos uitgevoerd. Men kan een aantal van deze verlichtingselementen naadloos op elkaar laten aansluiten. Op die manier kan men naar eigen keuze grote en doorgaande lichtvlakken samenstellen voor de controle van objecten. Om verschillende lichtverhoudingen te verkrijgen zijn er lichtbronnen leverbaar met rood, groen, blauw, wit en met infrarood licht. De achtergrondverlichtingen zijn geschikt om licht gelijkmatig en diffuus door een object heen te laten schijnen of alleen de buitenkant te belichten. De elementen zijn uitgevoerd in een platte behuizing met een geringe inbouwdiepte. De opwarming wordt geregeld door het led-management. De platte uitvoering en de geringe opwarming maken de apparatuur geschikt voor plaatsing in situaties waarin weinig ruimte is. De achtergrondverlichtingen zijn uitgevoerd met een M12-steker in standaarduitvoering voor aansluiting op een voeding of een belichtingsbesturing.

De nieuwe serie achtergrondverlichting is geschikt voor uiteenlopende belichtingsdoeleinden, van continue belichting tot flitslicht in verschillende varianten. Hierdoor is de serie Nerlite LT430 backlights toe te passen voor een breed spectrum applicaties, van statische belichtingen tot applicaties die met een hoge doorloopsnelheid worden uitgevoerd. Voorbeelden zijn de controle op vorm, contour en uitsnede van een object, de controle op af- of aanwezigheid van eigenschappen van een object, controle op afmetingen, op verhoogde delen in het oppervlak, de positie van een bepaald component in een object en de identificatie van objecten.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Raymond van den Berg
Tel: (070) 333 8014
E-mail: raymond-vanden.berg@siemens.com
Internet: klik hier

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: klik hier

Digital beeldmateriaal is te downloaden van: klik hier