Politie Gelderland-Zuid

Onwelwording blijkt alcohol

Nederasselt , 17-07-2008 o Woensdagnacht rond 01.30 uur werden politieagenten naar de Eindsestraat gestuurd. Daar zou een auto midden op de weg staan met daarin een man die vermoedelijk onwel geworden zou zijn.

Toen de agenten aankwamen bleek dat het schuifdak van de auto openstond en dat de motor nog draaide. De agenten hadden het vermoeden dat de man in de auto in slaap was gevallen. Na meerdere keren proberen lukte het de agenten om de man wakker te krijgen. Hierop zette hij meteen de motor van de auto uit. In de auto hing veel rook en een brandlucht. Dit bleek afkomstig te zijn van de versnellingspook. Hierop werd de brandweer gealarmeerd.

In de auto lagen verschillende blikjes bier en andere sterke drank. De man sprak wartaal uit en kon zich niet legitimeren. Toen de agenten vroegen of de man alcohol gedronken had, verklaarde hij dat dat inderdaad zo was. De blaastest gaf aan dat de man vermoedelijk teveel gedronken had. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De brandweer heeft voor de zekerheid de accuklemmen van de auto losgekoppeld om eventueel brand te voorkomen. Bij de versnellingspook bleek de bedrading gesmolten te zijn.

Ademanalyse

Op de ademanalyse blies de man, van 27 jaar uit Grave bleek later, 415 ugl. Bijna tweemaal zoveel als de wettelijk toegestane hoeveelheid (220 ugl). Na onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig verklaard was. De man zal vermoedelijk een EMA-cursus moeten volgen bij het CBR. Proces-verbaal tegen de 27-jarige is opgemaakt.

(10)
Actuele dossiers

* Vierdaagse 2008

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig


* Naar boven

Laatst gewijzigd 17-07-2008 12:00 © Regio Gelderland-Zuid Privacy
Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode
Amsterdam-Amstelland
Brabant Zuid-Oost
Brabant-Noord
Drenthe
Flevoland
Fryslân
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands Midden
IJsselland
Kennemerland
KLPD
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Midden en West Brabant
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam-Rijnmond
Twente
Utrecht
Zaanstreek-Waterland
Zeeland
Zuid-Holland-Zuid
Overige politieorganisaties