Deelgemeente Charlois Rotterdam

Internationale belangstelling voor Charloise aanpak integratiebeleid

Op 8, 9 en 10 juli ontving de deelgemeente Charlois een internationaal gezelschap van het MILE project (Managing Migration and Integration at Local Level).

In de Creative Factory kwamen de deelnemers aan de internationale conferentie bijeen om in een intensief programma ervaringen over migratie en integratie uit te wisselen. (foto: WyzPhoto.nl) Dit project houdt zich bezig met het uitwisselen van ervaringen van diverse steden en regios in Europa rondom migratie- en integratievraagstukken. De internationale deelnemers aan de conferentie kwamen onder andere uit Venetië en Turijn (Italië), Vantaa (Finland), Sevilla (Spanje), Kreta (Griekenland), Roemenië en Amadora (Portugal). Het is een project dat mede gefinancierd wordt door de Europese Commissie.

De vertegenwoordigers van Europese steden die -net als Charlois- te maken hebben met herstructureringsgebieden, gingen in Charlois diverse lokale initiatieven en projecten bekijken rondom het integratievraagstuk, waarbij vooral aandacht was voor arbeidsmarktparticipatie.