Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Schoolkinderen oriënteren zich op hun toekomst

De Mr. Van Eijckschool laat elk jaar leerlingen uit de hoogste groepen ervaren hoe het is om te werken.

In juni gingen kinderen van groep 8 van de Mr. Van Eijckschool ondermeer op snuffelstage bij de afdeling Burgerzaken en de Informatiebalie van de deelgemeente IJsselmonde aan de Groene tuin.

De kinderen hebben er heel van opgestoken en ze hebben er van genoten. Dit is te lezen in het verslag dat is gemaakt door Nisha Amier, Laquisha Dortalina, Charmian Whitlau, Ka Man Wu en Julia Sendula. Ze hebben de mensen van de afdeling Burgerzaken en de Informatiebalie het hemd van het lijf gevraagd. Wat ze ook heel leuk vonden is dat ze achter de informatieba lie mensen mochten helpen. En bij Burgerzaken adressen op enveloppen mochten schrijven. Ze hebben dus echt gewerkt! Ook hebben ze zelf mooie fotos gemaakt tijdens deze snuffelstage.

De deelgemeente heeft van de school een bedankbrief gekregen voor de medewerking die aan dit project is verleend.

Wij vonden het alle vijf even bijzonder om allerlei dingen over onszelf te weten te komen. Wat wij eigenlijk nog niet eens weten over onszelf . We hebben genoten van de dag . En wij vonden het leuk dat wij daar mochten komen van de Deelgemeente IJsselmonde . We hebben er heel veel van geleerd. En we willen het zo nog een keertje doen. Ze hebben ons gezegd dat we over twee weken op de maandagavond terug mogen komen.