Gemeente Kerkrade


17.07.08: Project 'Veiligheid doe je samen' Eygelshoven

Half juli is de gemeente Kerkrade samen met enkele partners gestart met het project 'Veiligheid doe je samen' in Eygelshoven. Het project loopt in de vakantie tot en met 30 september aanstaande en heeft als doel het terugdringen van de overlastmeldingen van de jeugd en te voorkomen dat overlastjongeren het criminele circuit in gaan. Dit doel wil men bereiken door het nemen van allerlei maatregelen en het geven van voorlichting.

Maatregelen
De maatregelen bestaan onder andere uit het verbaliseren bij het constateren van strafbare feiten in verband met drugs en het plaatsen van extra afvalbakken in de directe omgeving van het Socioproject.

Voorlichting
Uit historie is gebleken dat de jeugd in met name Eygelshoven al op jonge leeftijd in aanraking komt met drugs. Rondom dit thema organiseren de samenwerkende partijen daarom een aantal voorlichtingsbijeenkomsten. Enkele zaken die behandeld zullen worden zijn 'blowen is gevaarlijker dan je denkt', een gesprek van een ex-verslaafde met jongeren en een uitleg over de gevaren van drugs. Ook de ouders worden nadrukkelijk bij de voorlichtingsbijeenkomsten uitgenodigd.
Verantwoordelijk wethouder Hans Bosch benadrukt: "We hopen dat de jongeren ook hun eigen verantwoordelijkheid durven te nemen".

Naast de maatregelen en voorlichtingsbijeenkomsten wordt er een sportwedstrijd georganiseerd met en tegen de Eygelshovense jeugd.

Samenwerkende partijen
Aan het project werken samen: de gemeente Kerkrade, de Politie (district Kerkrade), Impuls, GGD, Mondriaan Zorggroep en jeugdreclassering.