Gemeente Venlo


Weer 1 miljoen extra voor verkeersprojecten Venlo


17-7-2008

De gemeente Venlo ontvangt voor de tweede keer in korte tijd een subsidie van de Provincie van bijna 1 miljoen euro. Dit bedrag wordt ingezet voor de uitvoering van zeven verkeersprojecten in de wijk. Deze projecten zullen grotendeels in 2008 worden uitgevoerd .

De subsidie is afkomstig uit wet Brede Doel Uitkering (BDU) Verkeer en Vervoer van de provincie Limburg. Met de BDU wil de provincie verbeteringen bereiken in de realisering van het verkeer- en vervoerbeleid op regionaal niveau in samenhang met dat op landelijk niveau. Basis voor de subsidieverlening is het Limburgs Mobiliteitsprogramma 2008-2011 van de provincie Limburg.

De subsidie wordt ingezet voor de volgende verkeersprojecten:
-rotonde Postweg-Karel van Egmondstraat

-rotonde H. Reinoudsingel Karel van Egmondstraat
-fietsoversteek Stalbergweg

-fietsruggengraat Sloterbeekstraat

-fietspad Belfeld-Steyl langs de Maas

-prioriteitsregeling openbaar vervoer op Roermondsepoort
-busbaan Roermondsestraat

We zijn erg verheugd met deze extra bijdrage van de Provincie, aldus verantwoordelijk wethouder Twan Beurskens. Met dit bedrag kunnen we een aantal mooie projecten oppakken, en het is voor ons opnieuw een erkenning dat Venlo goed bezig is met het verbeteren van de infrastructuur.

In juni zegde de provincie Limburg al 1 miljoen euro toe voor de ondertunneling van het Koninginneplein. Het Rijk heeft 8,8 miljoen euro toegezegd uit vrijgevallen middelen voor flankerende maatregelen rondom de aanleg van de A73. Nu ontvangt de gemeente Venlo dus wederom een belangrijke bijdrage van de Provincie. Naast de gelden voor infraprojecten ontvangt de gemeente ook subsidie voor verkeerseducatieprojecten.

Gemeentelijke herindeling